Úspešný štart mladých veslárov

  • Veslovanie / Šport
  • 15. mája 2019, 12:00

Ani jarný termín ostravskej regaty O Perunov pohár piešťanských veslárov neprekvapil. Členovia Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany pretekali v sobotu 4. mája v rôznych posádkach: mladší, starší žiaci, dorastenci, muži i masters.

Úspešní veslári VK Sĺňava Piešťany. © Andrea Škulecová

Mladší žiaci veslovali na výbornú. Ema Vavrová suverénne zvíťazila v skife rovnako ako Viktor Jurga. Ten spolu s Oskarom Gonom, Michalom Líškom a Jakubom Grosom vyhrali aj vo štvorveslici. K úspechu im pomohla trénerka a kormidelníčka Erika Jurgová.

Staršie žiačky tiež ukázali svoju bojovnosť. Aneta Ferancová a Rita Amoah zvíťazili v skifoch a spoločne i v dvojskife. Prvé miesto v dvojskife patrí zaslúžene aj Simone Weiszovej a Sofii Gono. Zo starších žiakov bol najúspešnejší Matej Ďuriš, ten okrem skifu vyhral aj dvojskif spolu s Augustínom Petruškom. Marcel Škulec v dvojskife s pretekárom zo Šintavy ani v skife na zlato nedosiahol.

Skvelú formu v párovke predviedli dorastenci v zostave Timotej Miština, Vincent Petruška, Samuel Gono v spoločenstve s veslárom zo Šintavy, ktorú pretavili na zisk zlatej medaily. Timotej a Vincent úspech zopakovali v dvojskife. Svoju prvú regatu majú za sebou tiež Lukáš Miklo, Dávid Holík a Matej Martinkovič. V párovke spolu so skúsenejším Samuelom Gromanom si však na prvé zlato budú musieť ešte počkať.

Úspešne reprezentovali aj Matúš Vančo a Andrej Hudec v párovke masters v spoločenstve s břeclavskými pretekármi. Matúš si odniesol zlato aj v kategórii skif muži a masters.

V závere si prekvapivé a o to cennejšie prvé miesto odniesli v disciplíne mix žiakov Sofia Gono a Augustín Petruška.

Ak by ste sa aj vy chceli zaradiť medzi početnú veslársku rodinu, nájsť si nových priateľov a stráviť voľný čas pri vode, neváhajte a každý pracovný deň od 16. hodiny sa môžete prísť pozrieť, ako prebiehajú tréningy. Podmienkou je minimálny vek 10 rokov a ovládanie plávania.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek