Chodníky na Bratislavskej upravia tak, aby na ne mohli aj cyklisti

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 14. mája 2019, 17:00

Mesto Piešťany začína s rekonštrukciou chodníkov, verejného osvetlenia a obnovou zelene na Bratislavskej ceste. V tej časti, kde to umožňujú priestorové pomery, vznikne spoločný chodník pre cyklistov a chodcov. Radnica zaplatí za vynovené chodníky v dĺžke viac ako 1 100 metrov 570-tisíc eur, väčšinu peňazí na tento projekt získala z eurofondov. Zákazku získala trnavská spoločnosť CS, práce majú trvať päť mesiacov.

bratislavska cesta piestany
Stromy na Bratislavskej ceste v roku 2015 padli za obeť rekonštrukcii plynovodu. (Autor: Supa)

Piešťany uspeli ešte minulý rok so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci výzvy zameranej na zvýšenie atraktivity cyklistickej dopravy. Cyklodoprava má byť atraktívnejšia po vybudovaní bezpečných cyklotrás. Na frekventovanej Bratislavskej ceste chodník pre cyklistov doteraz chýbal, o ten nový sa budú musieť chodci a cyklisti podeliť.

„Medzi prioritné projektové zámery v oblasti cyklistickej infraštruktúry v meste Piešťany patrí zámer vytvoriť nemotoristické spojenie jednotlivých častí mesta s cieľom zlepšenia mobility občanov tohto kúpeľného mesta. Mesto Piešťany sa v súlade s rozvojom cyklodopravy na svojom území rozhodlo prepojiť jednotlivé časti mesta cyklistickou infraštruktúrou,“ píše sa v sprievodnej správe k projektu obnovy chodníkov, osvetlenia a zelene na Bratislavskej ceste. Chodníky budú obnovené od križovatky s Krajinskou cestou až po Triedu A. Hlinku. V časti od Krajinskej cesty nebude možné zhotoviť spoločný chodník pre chodcov aj cyklistov, pretože tam mesto nevlastní pozemok v dostatočnej šírke.

Stavebné práce budú rozdelené na tri etapy, aby boli minimalizované dopady na organizáciu dopravy. Piešťany vlani získali peniaze z európskych fondov aj na cyklochodníky na Ulici A. Hlinku a na Krajinskej ceste.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek