Literárny tip: Kde je Ester N

  • Kultúra a spoločnosť / Knihy
  • 13. mája 2019, 12:00

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

© Artforum

Slovenská národná galéria premiérovo uvádza knihu autorky Moniky Kompaníkovej – Kde je Ester N s podtitulom Príbeh o tom, čo všetko sa dá počas jednej noci stratiť a nájsť v Slovenskej národnej galérii (SNG). Text je doplnený ilustráciami Barbory Idesovej a je určený nielen detskému návštevníkovi galérie, ale všetkým, ktorí v SNG ešte neboli. Takmer detektívny príbeh rozpráva, čo všetko môže stratiť a nájsť dvanásťročná Ester počas noci v priestoroch galérie. Ester sprevádza potkan Ernest, ten sa v čudesnej budove stratí a Ester čaká skúška odvahy… Čitateľ sa dozvie, čo je náplňou práce reštaurátorov, ako sa starajú o životnosť umeleckých diel a načo je nám umenie. Kniha obsahuje interaktívny prvok, jej súčasťou sú „kukátka“ s farebnými fóliami, vďaka nim je možné vidieť dvojako a zistiť, čo sa skrýva pod povrchom.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava