Šestnásťročná Kolářová v ženskej reprezentácii príjemne prekvapila

  • Vodné pólo / Šport
  • 12. mája 2019, 10:00

Piešťanská odchovankyňa vodného póla Tamara Kolářová sa ako jediná hráčka KVP Kúpele prebojovala do záverečnej nominácie hlavného trénera slovenskej ženskej reprezentácie Milana Henkricha pre kvalifikačný turnaj o majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v januári v Budapešti.

Tamara Kolářová v reprezentačnej čiapočke počas turnaja v Lisabone.

Slovenské reprezentantky absolvovali od 25. do 28. apríla náročný kvalifikačný turnaj v portugalskom Lisabone. Počas štyroch dní hrali až päť ťažkých zápasov, v ktorých postupne zdolali reprezentácie Česka, Švajčiarska, Rumunska, Portugalska a Ukrajiny.

K postupu na budúcoročný kontinentálny šampionát stojí našim reprezentantkám v ceste už len barážový dvojzápas proti Turecku, ktorý sa uskutoční v októbri. Hráčkam Turecka máme čo vracať, presne pred dvomi rokmi sme proti tomuto súperovi prišli o možnosť zahrať si na ME 2018. V domácej vode v Košiciach sme s nimi remizovali 11:11 a v odvete v Istanbule sme prehrali 9:10 po góle z prísne nariadeného pokutového hodu z poslednej minúty zápasu.

Tamara Kolářová je v súčasnosti hráčkou prvoligového maďarského klubu TVSE Tatabánya, kde okrem ženskej najvyššej súťaže hrá aj za dve mládežnícke kategórie. Farby svojho materského KVP Kúpele Piešťany hájila do konca minulej sezóny, keď po jej konci reagovala pozitívne na ponuku maďarského klubu hlavne pre lepšie tréningové možnosti a kvalitnejšie súťaže. Práve vďaka získaným skúsenostiam z kvalitnej maďarskej ligy sa tréner Milan Henkrich rozhodol pre odchovankyňu piešťanského vodného póla napriek jej stále nízkemu veku, keď ešte len 16-ročná Kolářová bola najmladšou hráčkou reprezentácie. Svojím výkonom realizačný tím Slovenska určite nesklamala, keď konto súperiek zaťažila šiestimi gólmi.

Výsledky: SR – Česká republika 11:6, SR – Švajčiarsko 17:8, SR – Rumunsko 16:9, SR – Portugalsko 13:11, SR – Ukrajina 8:4

(mb/th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav