Reprezentantky odohrajú v Piešťanoch dva zápasy s Chorvátskom

  • Šport / Basketbal
  • 11. mája 2019, 16:00

Slovenské basketbalistky síce nepostúpili na tohtoročné majstrovstvá Európy, ktoré budú konať v dňoch 27. júna až 7. júla v Srbsku a Lotyšsku, ale aj tak budú mať na začiatku leta spoločný program.

Vo výbere trénera Suju sa objavia aktuálne i bývalé hráčky Piešťanských Čajok. © archív (SBA)

Nový tréner reprezentácie Juraj Suja vybral zo širšieho kádra 15 hráčok, ktoré by ho mali absolvovať. Na prvú päťdňovú prípravu, ktorá sa začne 27. mája v Ružomberku, pozval tieto dievčatá: Barbora Bálintová (hrala za tím Arka Gdyňa v Poľsku), Nikola Dudášová (Žabiny Brno, ČR), Angelika Slamová (ASC SepsiSfantu Gheorge, Rumunsko), Laura Horvátová (ŠBK Šamorín), Terézia Páleníková (1KS Šleza Vroclav, Poľsko), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Angelika Theinerová (BLK Slavia Praha, ČR), Michaela Balážová, Dominika Drobná (obe Young Angels Košice), Sabína Oroszová (KP Brno, ČR), Žofia Hruščáková (Flammes Carolo Basket Charleville-Mezières, Francúzsko), Mária Felixová (Basket Lulea, Švédsko), Ivana Jakubcová (Piešťanské Čajky), Beáta Janoščíková (MBK Ružomberok) a Michaela Raková (Meccanica Nova Vigarano, Taliansko).

„V tejto pätnástke je jadro tímu, s ktorým rátame neskôr v kvalifikácii na ME 2021. Do úvahy však prichádzajú aj iné dievčatá, ktoré majú napríklad v súčasnosti zdravotné problémy alebo im termín blížiaceho sa bloku prípravy nevyhovoval,“ povedal kouč Juraj Suja. Asistentom trénera reprezentácie je Peter Jankovič, manažérom tímu Tomáš Horký (športový manažér Piešťanských Čajok), lekárom Ján Meszároš a fyzioterapeutkou Alžbeta Dutková.

Počas zhruba mesačnej prípravy odohrajú reprezentantky šesť medzištátnych zápasov. Prvé dva ich čakajú po druhom krátkom zraze v Ružomberku 8. a 9. júna v Srbsku. Po nich sa zídu 11. júna v Piešťanoch, odkiaľ pôjdu na dve stretnutia 14. a 15. júna do Slovinska. Mimochodom, Srbsko aj Slovinsko sú účastníci tohtoročných ME. Na konci letnej prípravy sa hráčky predstavia aj doma, v Piešťanoch si 21. a 22. júna zmerajú sily s Chorvátskom.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel