Budú z Michala a Teodora kamaráti?

  • Kultúra a spoločnosť / Narodili sa
  • 11. mája 2019, 14:00

Mnohokrát sa stáva, že z bábätiek, ktorých mamičky ležia po pôrode na jednej izbe, sa stanú neskôr, keď vyrastú, kamaráti. Možno to bude aj v prípade práve narodených nemluvniatok Michala Bališa a Teodora Janecha.

Sestričky z novorodeneckého oddelenia sa pýšia bábätkami aj novými pracovnými tričkami. © Viera Dusíková

Na rukách v Nemocnici A. Wintera v Piešťanoch ich držia sestričky z novorodeneckého oddelenia. Tie sa okrem chlapčekov pýšia aj novými pracovnými tričkami, na ktorých sa naháňajú postavičky z detských komiksov. Kým rozprávkové bytosti behajú, lietajú a skáču, chlapci v perinkách sladko spinkajú, unavení náročnou púťou na tento svet.

Michal Bališ z Maduníc sa narodil v piatok 3. mája o 8.40 h. Dieťatko malo váhu 3620 gramov, meralo 53 centimetrov. Na svet mu pomohol MUDr. Ladislav Gleso. Jeho mamička Michaela a otec Martin sa tešia, že o pár dní doma uložia do postieľky svoje prvé dieťatko.

Teodora Janecha budú kočíkovať po Piešťanoch. Narodil sa rovnako ako jeho izbový kamarát v piatok 3. mája, o 9.56 h. Na svet mu pomohol MUDr. Ján Karaba. Sestričky ho odvážili a zistili, že má 2540 gramov a meter ukázal 49 centimetrov. Jeho mamička Nikola Glasnáková a tatino Tomáš Janech sa tešia rovnako ako Bališovci z prvorodeného synčeka. Obom rodinám srdečne blahoželáme!

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava