Whiskyho fotografie vystavili v Elektrárni

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 8. mája 2019, 18:00

Miloslav „Whisky“ Láber je známy predovšetkým ako frontman kapely Slobodná Európa, ale mnohí iste zachytili jeho vášeň pre cestovanie a spoznávanie turistami nie príliš vyhľadávaných zemí. Navštívil už približne 80 krajín a podarilo sa mu zachytiť silné momenty aj objektívom fotoaparátu. Svoje snímky s názvom Tretia planéta teraz vystavuje v piešťanskej Elektrárni.

Miloslav Láber zachytil dušu krajín, ktoré nie sú turistami veľmi vyhľadávané. (Autor: am)

Vernisáž výstavy si nenechali ujsť desiatky hostí. V stredu 1. mája si do Elektrárne prišli prezrieť fotografie, pozhovárať sa s autorom a vychutnať si koncert speváčky Jany Andevskej.

Výstava pozostáva z veľkoformátových snímok, ktoré Miloslav „Whisky“ Láber urobil medzi septembrom 2016 a januárom 2018 na svojich cestách po Gruzínsku, Iráne, Kolumbii, Severnej Kórei, USA, Číne, Kamerune, Arménsku, Srí Lanke či Náhornom Karabachu. Okrem fotografií tu nájdete aj zopár myšlienok o tom, čo mu cestovanie dalo a ako ovplyvnilo jeho život. Na svojich cestách sa zameriava najmä na miesta, kde ešte civilizácia a turistický ruch nestihli zničiť prírodu a tradičný spôsob života.

Výstava je preinštalovaná z Múzea Andyho Warhola, kde po dvoch predĺženiach trvala sedem mesiacov a videlo ju takmer 13-tisíc návštevníkov. V apríli bola výstava inštalovaná v Galérii Slovenského rozhlasu v Bratislave, v Piešťanoch bude prístupná do konca mája.

Fotografie v rozšírenej verzii vyšli aj v rovnomennej knihe Tretia planéta.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel