Aktualizované: Za jedinú noc tri požiare v Piešťanoch, môže za to bezdomovec

  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. mája 2019, 09:45

Piešťanskí hasiči minulú noc zasahovali trikrát pri požiaroch v Piešťanoch. Najskôr hasili auto na Rekreačnej ulici, potom strom na tej istej ulici a pol hodinu po polnoci sa rozhorel vchod bytového domu na Lipovej.

Hasiči likvidovali požiar auta. Ilustr. obrázok © FB DHZ Vrbové

V pondelok 6. mája krátko pred 22.30 hod. bol ohlásený požiar osobného motorového vozidla v Piešťanoch na Rekreačnej ulici. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že vozidlo je celé v plameňoch. Na lokalizáciu a likvidáciu hasiči nasadili jeden útočný prúd. Pri požiari nebola žiadna osoba zranená. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 20 000,- Eur. Po likvidácii požiaru bolo miesto udalosti odovzdané príslušníkom polície.

 V pondelok 6. mája  krátko pred 24.00 hod. bol ohlásený požiar stromu v Piešťanoch na Rekreačnej ulici. Na mieste udalosti zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch jedným útočným prúdom. Pri požiari jedna osoba utrpela zranenia (popáleniny II. – III. stupňa trupu a horných končatín). Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

 V utorok 7. mája  krátko po 00.30 hod. bol ohlásený požiar vchodu bytového domu na Lipovej ulici v Piešťanoch. Na mieste udalosti zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch  jedným útočným prúdom za súčasného odvetrávania priestorov. Evakuácia osôb bytového domu nebola potrebná. Po odvetraní priestorov bol bytový dom prekontrolovaný. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla majiteľom bytového domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 5 000,- Eur. Miesto udalosti bolo odovzdané príslušníkom polície.  (KRHaZZ)

Stanovisko polície:

„Viacero policajných hliadok zasahovalo v noci v Piešťanoch. Neznámy páchateľ zapálil najprv auto na Rekreačnej ulici, následne vhodil zápalnú fľašu do stanu v Lodenici. V dôsledku toho bol zranený bezdomovec, ktorý bol s popáleninami prevezený do nemocnice. Páchateľ následne na Lipovej ulici v Piešťanoch zapálil vchodové dvere na byte a smetnú nádobu na Ulici Andreja Hlinku. Pri poškodzovaní auta železnou tyčou na Teplickej ulici ho, aj vďaka všímavosti a spolupráce občanov, polícia obmedzila na osobnej slobode. 44 ročný muž z Ružindola, ktorý žije ako bezdomovec, je v súčasnosti zadržaný a vykonávajú sa s ním procesné úkony,“ uviedla policajná hovorkyňa M. Kredatusová.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel