Športový turizmus opäť v rozkvete?

  • Editoriál / Blogy
  • 7. mája 2019, 14:00

Hoci sú Piešťany mesto neveľké, no svojou polohou, atmosférou, infraštruktúrou (hoci vždy to môže byť lepšie) opäť začínajú byť atraktívne pre pobyty športových klubov, reprezentácií či jednotlivcov.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Už v minulosti bolo mesto na Váhu a najmä kúpele využívané práve podobnými subjektmi na účely sústredení, rehabilitácie a podobne. Po hluchšom období, sa mi zdá, to v posledných rokoch opäť naberá podobný smer, čo je pre naše mesto a cestovný ruch len dobre.

Z najčerstvejšej skúsenosti môžeme uviesť slovenskú hokejovú reprezentáciu, ktorá v týchto dňoch vrcholí prípravu na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a Košiciach. Hokejisti našli v Piešťanoch svoj základný tábor pre niekoľko prípravných sústredení a absolvovali tu takmer mesačný pobyt. Čo mám informácie, všetci boli spokojní s ubytovaním aj so stravou v kúpeľoch i zázemím a servisom na zimnom štadióne.

Ako sa môžete dočítať v športovej časti aktuálneho vydania, Piešťany si za miesto pre sústredenie vybrala aj basketbalová reprezentácia žien. Tá tu už v minulosti bola niekoľkokrát a vďaka dobrým skúsenostiam sa sem vracia znova. Dokonca Slovenky v Diplomat aréne odohrajú aj dva prípravné zápasy s reprezentáciou Chorvátska.

Nie je to však len hokej a basketbal. Pravidelne do nášho mesta chodievajú na podobné akcie slovenskí reprezentanti vo futsale, nedávno tu bol národný ragbyový tím, sústredenia pred zápasmi Európskej ligy tu absolvoval aj neďaleký Spartak Trnava a mohol by som pokračovať ďalej.

Celkom dobrá vizitka pre Piešťany, nie? Práve toto by podľa mňa mohla byť vízia pre vedenie mesta i OO CR Rezort Piešťany na rozvoj cestovného ruchu práve športovým turizmom, nielen pre našincov, ale aj zahraničné kluby, reprezentácie či individuálnych športovcov, ale aj športových amatérov a nadšencov, ktorí majú radi aktívnu dovolenku.

Základné podmienky na to máme, ak sa infraštruktúra ešte posunie na vyšší level a celé to bude správne nastavené „zhora“, určite je tu veľký potenciál.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel