Mikulášiková mieri do Ameriky, bude hrať na univerzite v Ohiu

  • Šport / Basketbal
  • 5. mája 2019, 08:00

Piešťanské Čajky majú sezónu 2018/2019 za sebou a hneď po nej sú známe aj niektoré novinky, ktoré sa týkajú zmien v kádri. Po nedávno skončenom ročníku odchádza pivotka Rebeka Mikulášiková do USA hrať basketbal a študovať na Ohio State University v Columbuse.

Rebeka Mikulášiková (uprostred) hrala za Čajky tri roky. © Laco Duračka

Bolo vždy tvojím snom odísť na vysokú školu do Ameriky?

Nie. Tento sen sa začal formovať až posledné dva roky. Videla som, že veľa talentovaných hráčok odišlo za veľkú mláku a darilo sa im. Potom som si začala hľadať informácie o tom, ako sa tam môžem dostať aj ja, a zrazu sa ten sen stal skutočnosťou.

Predtým, ako si v 16 rokoch odišla z rodnej Nitry k Čajkám, si sa rozhodovala medzi Piešťanmi a Košicami. Prečo vyhralo kúpeľné mesto?

Bolo to ťažké rozhodnutie. Zavážilo ale najmä to, že Piešťany sú oveľa bližšie k môjmu domovu ako Košice. Takisto tu bola novopostavená hala s možnosťami na zlepšenie v každom smere. A, samozrejme, presvedčil ma aj prístup a komunikácia zo strany trénerov a manažérov.

Bola si v klube spokojná?

V Piešťanoch uzatváram tretiu sezónu a som tu spokojná. Je tu naozaj všetko, čo hráč potrebuje, aby sa mohol rozvíjať. Takisto som každú sezónu natrafila na super spoluhráčky, s ktorými som a budem v kontakte aj naďalej.

Maturovala si už minulý rok, študovala si odvtedy niekde?

Nie. Pripravovala som sa na prijímačky a ďalšie testy potrebné na prijatie na univerzitu v Amerike.

Talentovaná pivotka odchádza skúšať šťastie do USA.

Oslovovali ťa univerzity alebo si to riešila s niekoho pomocou?

Minulý rok ma Sabi Oroszová zoznámila so svojou bývalou trénerkou, ktorá pomáhala s odchodom do Ameriky aj jej. Skontaktovali sme sa a začali spolupracovať. Univerzity sa ozývali jej, ale niekoľkokrát sa stalo, že oslovili primárne aj mňa.

Neovplyvnila ťa aj spoluhráčka Ivana Jakubcová, ktorá si štúdium v Amerike pochvaľuje?

S Ivanou sme najlepšie kamarátky a o jej zážitkoch a skúsenostiach v Amerike som počula najmenej tisíckrát. (smiech) Páči sa mi, že videla kus sveta, spoznala nových ľudí a získala akademický titul na kvalitnej univerzite. Určite ma ona, ale aj ostatné spoluhráčky, ktoré boli na univerzite v Amerike, ovplyvnili.

Prečo práve univerzita v Ohiu?

Ohio State University mi najviac sedela basketbalovo aj akademicky. Od minulého roka som sledovala ich výsledky a od začiatku boli mojím favoritom číslo jedna. Taktiež som bola v kontakte s budúcou spoluhráčkou z Maďarska, ktorá si školu veľmi pochvaľuje.

Aký odbor budeš študovať?

Fashion and retail studies.

Údajne máš na módne návrhárstvo veľký talent, mohla by sa týmto smerom neskôr uberať tvoja profesijná kariéra?

Neviem povedať, či veľký talent, ale našla som v ilustrovaní a navrhovaní oblečenia vášeň. Bola by som veľmi rada, ak by mi to išlo natoľko dobre, že by som sa tomu mohla venovať aj po škole. Verím, že ma na to čo najlepšie pripraví práve táto škola, keďže patrí medzi najlepšie v tomto odbore v Amerike.

Marta Brliťová, prevzaté z basket.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav