Plavci ŠPK Kúpele úspešní na štyroch podujatiach

  • Plávanie / Šport
  • 2. mája 2019, 14:00

Počas troch víkendov pred Veľkou nocou sa uskutočnilo množstvo plaveckých mítingov, na ktorých uspeli aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany.

Jakub Jánsky (vpravo) so zlatou medailou na Cene Popradu. © archív (SPF)

Prvým bola Cena Popradu a Memoriál Filipa Lutza, na ktorom súperilo 489 pretekárov z 58 klubov Maďarska, Poľska, Rakúska, Ukrajiny, Českej republiky a, samozrejme, domácej špičky. V Poprade z 22 mladých plavcov ŠPK Kúpele urobil najväčšiu radosť Jakub Jánsky víťazstvom v disciplíne 400 m polohové preteky a tretím miestom na 100 m prsia v kategórii 14-ročných žiakov.

Ďalším podujatím boli Majstrovstvá západoslovenskej oblasti v Trenčíne, ktoré sa konali 13. apríla pri účasti 17 klubov oblasti a 262 pretekárov. Tiež sa ich zúčastnilo 22 plavcov z ŠPK, ktorí si vyplávali 30 cenných kovov. O medailové umiestnenia sa postarali: Rastislav Čačík, Tomáš Filus, Jakub Jánsky, Mário Stanček, Oliver Švec, Patrik Tapušík, Maxim Vass, Rebeka Buková, Natália Ertlová, Patrícia Holíková, Katarína Lopatková, Veronika Luciaková, Emma Miháliková, Michaela Mosná a Viktoria Rössler.

V zahraničí na reprezentačných štartoch úspešne reprezentovali klub Sára Niepelová na Swim Open vo švédskom Štokholme, kde doplávala v B-finále na ôsmom mieste v disciplíne 400 m polohové preteky časom 5:03,13 min.

Filip Lányi a Olivia Ana Šprláková-Zmorová reprezentovali juniorov Slovenska na multi stretnutí 12 krajín v rakúskom Grazi. Olivia Šprláková-Zmorová vo svojej hlavnej disciplíne 400 voľný spôsob časom 4:30,18 min. splnila limit pre štart na Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) v azerbajdžanskom Baku.

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava