Piešťanské gymnázium najlepšie v Trnavskom kraji

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. apríla 2019, 00:00

Piešťanské Gymnázium Pierra de Coubertina podľa najnovšieho hodnotenia INEKO je z pohľadu vzdelávania najkvalitnejšie gymnázium Trnavského kraja. Za sebou nechalo aj svojich doteraz najväčších rivalov v kraji v hodnotení kvality tohto typu stredných škôl – gymnázium v Dunajskej Strede a Gymnázium Jána Hollého v Trnave.

Gymnázium Pierra de Coubertina už tradične zaujíma popredné priečky v kvalite vzdelávania. (Autor: Supa)

V rámci celoslovenského rebríčka sa Gymnázium Pierra de Coubertina umiestnilo na 15. pozícii s hodnotiacim ratingom 7,7 na stupnici od 1 do 10. Piešťanské gymnázium si oproti hodnoteniu INEKO z jesene minulého roka v rámci kraja polepšilo o tri priečky. Z tretej pozície sa tak vyšplhalo na prvú a rating 7,7 je jeho najlepší výsledok za posledných desať rokov.

Výsledky maturít na tejto škole sú v rámci gymnázií nadpriemerné v slovenčine, matematike aj angličtine. Minuloroční štvrtáci skončili podľa INEKO maturitu zo slovenčiny v priemere na 68,2 percenta, pričom celoslovenský priemer je 65,2. V matematike je celoslovenský priemer maturantov z gymnázií 61,8 %, ale piešťanskí študenti to potiahli z hľadiska úspešnosti riešení maturitných zadaní až na 65,1 %. Z hľadiska hodnotenia stredoškolskej maturity z angličtiny, úroveň B2, dosiahli piešťanskí maturanti úspešnosť až 67,1 %, pričom celoštátny priemer gymnazistov je 62,09 %.

Vynikajúce číslo tvorí údaj o uplatniteľnosti na pracovnom trhu absolventov piešťanského gymnázia, kde táto škola získala hodnotenie 8,9 bodu z desiatich.

Hodnotenie školy INEKO vypočítava gymnáziá podľa výsledkov maturít. Zahrnuté sú i mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov. Mimoriadne výsledky žiakov sú reprezentované objemom finančných prostriedkov pridelených školám na základe dosiahnutých mimoriadnych výsledkov žiakov vo vybraných súťažiach, predmetových olympiádach, medzinárodných projektoch a programoch (výber zostavuje ministerstvo školstva, nie sú zahrnuté platené súťaže organizované súkromnými firmami).

Podľa INEKO školy s najlepšími výsledkami navštevujú žiaci, ktorí dosahujú výborné výsledky v celonárodných testoch, sú úspešní v olympiádach a medzinárodných projektoch. Naopak školy s najhoršími výsledkami dosahujú nízku úspešnosť v celonárodných testoch, olympiád ani medzinárodných projektov sa nezúčastňujú a ich absolventi končia často na úradoch práce.

INEKO je mimovládna nezisková organizácia, ktorá podporuje ekonomické a sociálne reformy s cieľom odstraňovať prekážky dlhodobého pozitívneho vývoja slovenskej ekonomiky a spoločnosti.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav