Elektrárňa oslávila Deň Zeme a rozprúdila regióny

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 30. apríla 2019, 16:00

V sobotu 27. apríla sa historická budova piešťanskej Elektrárne premenila na miesto, kde na jednej strane ožili staré remeslá a techniky, no na tej druhej sa návštevníci oboznámili s novými udržateľnými postupmi pre planétu. Podujatie sa totiž uskutočnilo pri príležitosti Dňa Zeme.

V jednej z miestností Elektrárne sa zišli obdivovatelia vyšívania, tkania, paličkovanej čipky, ale aj kováčstva. Pri každom stole sa mohli preniesť o niekoľko rokov nazad, kedy jednotlivé techniky patrili ku každodennej súčasti života našich starých materí a rovno si mohli aj vyskúšať, čo ktoré remeslo obnáša.

V hlavnej hale boli umiestnené predajné stánky. Tam si návštevníci mohli kúpiť oblečenie, tašky, kozmetiku, drogériu, šperky, ale aj jedlo bez obalov. Ľudia „za pultíkmi“ totiž patria medzi tých, ktorí intenzívne myslia na planétu Zem a snažia sa prinášať spôsoby, ako jej škodiť zbytočným odpadom čo najmenej. Mnohí z nich sa dokonca postavili na pódium a v rámci svojej prezentácie priblížili ľuďom, ako aj oni môžu prispieť k zníženiu zaťaženia prírody. Návštevníci sa tak dozvedeli nielen o redukcii odpadu, ale aj systéme separovania, tiež dostali informácie o populárnom kváskovaní a piešťanské združenie Proapis im priblížilo aj význam včiel.

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava