Ľudoví remeselníci zaplnia Kúpeľný ostrov

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 28. apríla 2019, 14:00

V poradí už 11. ročník medzinárodného stretnutia ľudových remeselníkov v Piešťanoch na Kúpeľnom ostrove sa uskutoční v dňoch 17.-19. mája.

Okrem prezentácie vyše päťdesiatich rôznych zaujímavých remesiel je pre návštevníkov podujatia pripravený krojovaný sprievod, detský jarmok ľudových remesiel i bábkové divadlo.

„Prvý ročník podujatia Tradičné umelecké remeslá v Piešťanoch sa konal v roku 2009. Zúčastnilo sa ho 120 remeselníkov a ich počet sa z roka na rok zvyšoval. Zo strany remeselníkov i návštevníkov je podujatie veľmi obľúbené. Mladí objavujú a starší spomínajú. Veď každoročne môžu vidieť až 50 druhov remesiel. Obdivujú prácu hrnčiarov, drotárov, rezbárov, drotárov, šperkárov, čipkárok, výrobcov kraslíc, šúpolienok, kožených výrobkov a mnoho ďalších tradičných slovenských remesiel. Podujatia sa zúčastňujú aj remeselníci zo zahraničia. Pozvanie doposiaľ prijali remeselníci z Čiech a Moravy, Poľska, Srbska, Švédska, Belgicka, Chorvátska, Macedónska, Číny, Maďarska, Izraela a Slovinska,“ uvádzajú organizátori.

(MsÚ)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj