Medailová žatva tanečníkov „zušky“

  • Mladí dnes / Školy
  • 27. apríla 2019, 12:00

Po minuloročnej medailovej žatve, keď tanečníci zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch získali na Majstrovstvách Slovenska vo výrazových tancoch sedemnásť zlatých medailí, osem strieborných, štyri bronzové a jedno piate miesto, aj tento rok začali úspešne šnúru súťaží.

Desiatky tanečníkov opäť viedli k najvyšším métam pedagogičky Dagmar Kuběnová, Monika Ondrášiková a Miriam Šupenová. © archív ZUŠ

Desiatky tanečníkov opäť viedli k najvyšším métam pedagogičky Dagmar Kuběnová, Monika Ondrášiková a Miriam Šupenová. Pripravili s nimi skupinové choreografie, ale aj komorné tance plné akrobatických kúskov. Porotcovia žasli nad náročným programom plným pestrofarebných kostýmov a tanečných čísel, sprevádzaných modernou, ale i ľudovou hudbou.

„Naši tanečníci opäť začali šnúru súťaží. V sobotu 6. apríla sme sa úspešne kvalifikovali na Dance Show Time Grand finále Majstrovstvá Slovenska vo výrazových tancoch – všetky súbory v kategórii A profi. Priniesli sme domov 11 zlatých, 13 strieborných a jedno bronzové umiestnenie,“ povedala pedagogička tanca Dagmar Kuběnová. Ani jedna choreografia neodišla bez ocenenia. „Finále nás čaká o mesiac, ale predtým ešte stihneme Festival tanca v Bojniciach a chystáme sa na semifinále Mia Dance do Českej republiky, kde sa tiež plánujeme kvalifikovať do finále,“ uviedla učiteľka.

V Bojniciach na Festivale moderného tanca získali tanečné skupiny Austedis prvé miesto, Bella druhé a Plejády štvrté miesto. V Otrokovicích na semifinále Mia Dance mali piešťanské deti naozaj medailovú žatvu. Skupiny Bella, Plejády a Striebornička, v ktorých vystupujú, získali spolu 20 zlatých, 20 strieborných a jednu bronzovú medailu.

Viera Dusíková

Nápadité choreografie mali možnosť vidieť aj Piešťanci.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel