Šašovský zápis dubovianskych prváčikov

  • Mladí dnes / Školy
  • 25. apríla 2019, 14:00

Aj keď drvivá väčšina budúcich prvákov z Dubovian tuší, ako to vo veľkej škole asi chodí, predsa im všetky náležitosti nie sú známe. V Dubovanoch je malotriedka, ktorú navštevujú školáci od prvého po štvrtý ročník. Pedagogička spolu s riaditeľkou školy poňala tohtoročný zápis prváčikov veselo – šašovsky.

Deti dostali zo zápisu pamätné listy. © Darina Havrlentová

„Aj v našej malej neplnoorganizovanej škole nastal deň ‚D‘ pre budúcich prváčikov. Nemôžeme sa pýšiť bohatou nádielkou detí – budúcich prvákov, ale o to viac sa im môžeme venovať. Individuálny prístup je tu samozrejmý,“ uviedla riaditeľka školy Darina Havrlentová.

Na zápise, ktorý sa konal len pred pár dňami, strach v očkách budúcich žiakov základnej školy nevideli. Bolo to z dôvodu, že škola a škôlka sídlia v susedstve a škôlkari sa bežne so školákmi aj ich učiteľkami stretávajú nielen v spoločných priestoroch, ale aj na školskom dvore či na akciách. A nielen tam. Hovorí o tom riaditeľka: „Učiteľka, ktorá im bude triednou, ich skoro rok oboznamuje s anglickým jazykom. Priestory školy sú im už teraz dobre známe.“

Veľa detí má obavu pred zápisom, veď robia veľkú skúšku pred vstupom do veľkej školy. Aby sa nebáli, svoje pracovné listy, darčeky i pohybové zručnosti poukazovali aj usmiatym šašom. A kto skúšku zvládol, dostal sladkosti, krásne darčeky a, samozrejme, pamätný list.

(vd)

Šašovský zápis nemohol byť bez šaša.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava