Piešťany navštívil veľvyslanec USA

  • Mladí dnes / Školy
  • 25. apríla 2019, 00:00

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku Adam Sterling navštívil v utorok 16. apríla Piešťany.

Veľvyslanec Adam Sterling debatoval s bilingválnymi gymnazistami zo 4. B. © Roman Ondrejka

Úvod jeho vôbec prvej návštevy Piešťan patril študentom Gymnázia Pierra de Coubertina. Po prehliadke školy a priľahlého športového areálu sa stretol so žiakmi 4. B triedy – bilingválneho štúdia, s ktorými diskutoval na aktuálnu tému z oblasti multikultúrneho spolužitia vo veľkých mestách. Žiaci sa aktívne zapájali, zaujímali sa o problematiku a diskutovali. Veľvyslanec vysoko ocenil nielen všeobecný rozhľad žiakov z danej oblasti, ale aj ich mimoriadne komunikačné schopnosti v anglickom jazyku.

Odtiaľ Adam Sterling išiel na radnicu, kde ho privítal primátor Peter Jančovič, zástupca primátora Michal Bezák a prednostka mestského úradu Denisa Bartošová. Hosť sa zaujímal o plány na rozvoj mesta a jeho turistického potenciálu. Primátor ho informoval aj o rekonštrukcii Kolonádového mosta, revitalizácii mestského parku, o svojich plánoch v oblasti ochrany životného prostredia, ale debata sa preniesla napríklad na osobnosti z Piešťan známe v USA.

Po návšteve radnice čakal veľvyslanca ešte bohatý program – prehliadka Kúpeľného ostrova, stretnutie so zástupcami tretieho sektora a ako milovník džezu sa tešil aj na stretnutie s organizátormi džezového diania v Piešťanoch.

(MsÚ/gy)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava