Vodiči zametanie ulíc odignorovali

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. apríla 2019, 10:00

V našom kúpeľnom meste, ako je iste všeobecne známe, je zakázané v zime používať posypovú soľ na zamrznuté chodníky a cesty. Preto Služby mesta Piešťany každoročne vysypú na komunikácie stovky ton štrku. Azda od februára sa ľudia dožadujú upratania ulíc, no keď k tomu dôjde, robia naprieky.

Napriek tomu, že tohtoročná zima bola teplá, iste si spomínate napríklad na dvojdňové husté sneženie, kedy bielej pokrývky napadlo až 23 centimetrov. Služby mesta v tom čase odhŕňali autami, lopatovali, neskôr posýpali cesty a chodníky. Počas zimy celkovo použili inertný posypový materiál frakcie 2-4 milimetre v množstve 80 ton, frakcie 4-8 mm 270 ton a chemický posypový materiál Solmag S, ktorý je možné používať v druhom ochrannom pásme vôd, v množstve 8,5 tony.

Všetky tieto drobné kamienky treba teraz z ciest zasa poupratovať, a to nielen z estetického hľadiska či z ohľadu na podrážky topánok, ale napríklad aj pre lepšiu bezpečnosť cyklistov a motorkárov.

Centrum mesta služby upratovali hneď po skončení zimy a teraz sa pustili do sídlisk a obytných oblastí. Po dožadovaní sa upratovania by sa dalo predpokladať, že obyvatelia budú s pracovníkmi služieb spolupracovať, aby ich okolie vyzeralo čo najčistejšie. Opak je však pravdou.

Pracovníci vypísali harmonogram prác, každej ulici vyčlenili dátum, pred samotným upratovaním danej ulice osadili dočasnú značku zákaz zastavenia a požiadali tak vodičov, aby svoje štvorkolesové tátoše na jeden jediný deň preparkovali inde. Zametací stroj sa totiž pod auto, ba dokonca ani do priestoru medzi autom a obrubníkom nedostane.

Napriek tomu však služby museli obchádzať arogantne zaparkované autá, ktoré si ich majitelia nedokázali ani na jeden deň preparkovať o jednu-dve ulice ďalej. Ak sa vám teda nebude pozdávať kvalita upratovania ulíc, zaklopte na dvere tým neporiadnikom, ktorí dôkladnej očiste zabránili.

Zametacie auto bude upratovať ešte aj tento a budúci týždeň: 23.4. – A. Hlinku od Sasinkovej po autobusovú stanicu, 24.4. – A. Hlinku od autobusovej stanice po Sasinkovu ulicu, 25.4. – parkovisko Lipová ulica za OD Kocka, 26.4. – sídlisko Pentagon kompletne, 29.4. – Bellušova ulica + Valová ulica, 30.4. Sídlisko N. Teslu + sídlisko Kanada.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek