Volejbalistky zo ZŠ Brezová druhé v kraji

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. apríla 2019, 14:00

Piešťanské Gymnázium Pierra de Coubertina sa počas uplynulého týždňa stalo dejiskom Majstrovstiev kraja vo volejbale žiakov a žiačok základných škôl.

Žiačky Základnej školy na Brezovej ulici v Piešťanoch nestačili len na rovesníčky zo Skalice. © archív CVČ

Centrum voľného času Ahoj Piešťany si dlhodobou aktivitou obhájilo privilégium organizácie krajských majstrovstiev viacerých školských športových, ale aj kultúrnych súťaží.

V stredu 10. apríla si o titul majsteriek kraja zahrali žiačky základných škôl zo všetkých siedmich okresov Trnavského samosprávneho kraja. Dievčatá zo ZŠ Brezová Piešťany našli svoje premožiteľky až vo finále, v ktorom podľahli rovesníčkam zo ZŠ Komenského Skalica 16:25 a 14:25 a odniesli si pekné druhé miesto.

O deň neskôr prišli na rad chlapci, ktorých turnaj mal jednoznačný priebeh, keď bez straty setu si titul majstrov kraja a takisto aj postup na Majstrovstvá Slovenska vo volejbale žiakov základných škôl zabezpečili žiaci zo ZŠ Kúty. Medzi elitnú sedmičku sa prebojovala aj ZŠ F. E. Scherera Piešťany.

„Minulý týždeň nám odštartovala sezóna kolektívnych športov a pomaly, ale isto sa budeme presúvať z telocviční na vonkajšie športoviská,“ uviedol Miroslav Petráš, riaditeľ Centra voľného času Ahoj. Ten začiatkom týždňa slávnostne otvoril okrem volejbalových majstrovstiev kraja aj okresné kolo v malom futbale mladších žiačok základných škôl, ktoré sa uskutočnilo na štadióne PFK Piešťany. Víťazom sa stali žiačky zo ZŠ Školská Vrbové, ktoré vo finále vyhrali nad ZŠ Mojmírova Piešťany.

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel