V Holeške ktosi otrávil pstruhy chemikáliou

  • Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Príroda / Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 20. apríla 2019, 11:46

Na Veľký piatok, 19. apríla budú vrbovskí i prašnícki rybári spomínať s hnevom i zármutkom ešte dlhé roky. V potoku Holeška v úseku od Fajnorov po kameňolom, kde bola voda čistučká ako prameň, takže v nej našli svoj domov pstruhy ba i rak riečny, ktosi vypustil škodlivú chemickú látku a ryby zahynuli.


Biela pena spôsobila úhyn v pstruhovom potoku. (Autor: FB. Katarína Boorová)

„Je to hotová katastrofa, čierny deň pre rybárov. Otrávili sa nielen mladé malé pstruhy, čo prišli na svet v jeseni, ale aj šesťročné matečné kusy,“ uviedol pre Piešťanský týždeň šéf vrbovských rybárov z MO SRZ Vrbové, Igor Mišech.

Rybári si okamžite začali medzi sebou posielať fotografie. Dolu potokom tiekla hustá penivá hmota, tá kántrila všetky citlivé organizmy, pstruhy plávali hore bruchom. „Pstruhová sezóny trvala v tejto oblasti naozaj len pár dní. „Nádherní potočáci a dúhači to už žiaľ, majú za sebou,“ uviedol šéf detsk7ch rybárskych krúžkov piešťanského regiónu, Jaroslav Heler.

Rybári ohlásili prípad masívnej otravy pstruhov polícii. Riešiť ho bude aj Slovenská inšpekcia životného prostredia. Rybári veria, že vinník bude potrestaný. No život to rybám a iným vodným živočíchom už nevráti.

(vd), foto fb Kataríny Boorovej a Petra Vydareného

Strašný pohľad – ktosi vypustil chemikáliu, pravdepodobne to bolo z rodinného domu. Foto FB Katarína  Boorová

 

Ryby okamžite reagovali na znečistenie, otrávili sa. Foto Fb Peter Vydarený
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav