V bašovskej škôlke vyrástol nový domček či altánok

  • Mladí dnes / Školy
  • 20. apríla 2019, 10:00

Marec privítal deti Materskej školy v obci Bašovce nielen prvým jarným dňom. V areáli škôlky nevyrástla iba nová tráva či kvety, ale aj nový záhradný domček. A ešte všeličo iné – vonku i vnútri.

V novom záhradnom domčeku sa škôlkari radi hrajú. © Ľudomír Dekan

Nápad vznikol u rodičov detí, no a potom už nasledoval kolotoč vybavovačiek a prác na domčeku. Najprv bolo treba získať peniaze, tie prišli z výťažku detského maškarného plesu. Potom sa objednávalo, natieralo, montovalo, to všetko za podpory rodičov.

Hotový domček svieti svojou nápaditou farbou zďaleka a určite sa mu najviac tešia škôlkari. Veď na dvore už majú altánok, kde sa schovajú pred horúcim slniečkom a teraz im pribudli i štyri špeciálne záhony. Tie sú ohradené drevom a v nich deťúrence s pomocou riaditeľky i učiteľky zasadili bylinky, v jednom dokonca onedlho zakvitnú priesady jahôd. Z detí sa stávajú malí záhradníci a o pár dní už aj degustátori svojpomocne vypestovaných dobrôt.

No a po veselom šantení vo vynovenom dvore školy si uložia topánky i vrchné oblečenie do nových šatníkových skriniek. Peniaze na ich zakúpenie získala škôlka príspevkom z dvoch percent z daní. Po dobrom obede vo vynovenej jedálni sa uložia deti do nových postieľok, na očká im padnú sníčky, určite sladké, pretože rekonštrukciou interiéru i exteriéru prešla už pomaly celá materská škola za podpory obce, ktorá uvedené práce uskutočnila z vlastných finančných zdrojov, ale i za podpory z fondov Európskej únie.

Eva Dekanová

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín