Piešťanskí šachisti naďalej druholigoví

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. apríla 2019, 14:00

Počas prvého aprílového víkendu sa uskutočnilo záverečné dvojkolo druhej šachovej ligy, skupina Západ. V ňom sa rozhodlo, že tretia najvyššia šachová súťaž na Slovensku sa bude hrať v Piešťanoch aj v ďalšej sezóne.

Rozhodlo o tom sobotňajšie víťazstvo hráčov ŠK Kúpele Piešťany v Senci a nedeľňajšia remíza v Trnave. V Senci získali po celom bode za víťazstvo Denis Nemšák, Pavol Binčík a Adrián Manák, po pol bode za remízu pridali Peter Ábel, Daniel Matulík a Jozef Manák. V Trnave stačila Piešťancom na záchranu aj remíza. Výhrou nad súpermi sa o to pričinili Peter Kundrík, Denis Nemšák, Adrián Manák a Krištof Šiška.

Všetky zápasy v sezóne odohrali Ábel a Manák – obaja v nich mali polovičnú bodovú úspešnosť. Päť a pol bodu nahral aj Nemšák, no tomu na to stačilo desať partií, a Kundrík vyhral zo šiestich partií štyri. Okrem spomínaných hráčov v poslednom dvojkole si v priebehu sezóny za druholigové „áčko“ Kúpeľov zahrali aj Patrik Gasa, Marek Mihálik, Andrea Slabá, Michal Podjavorinský, Ján Čuridlo, Jozef Bardík a otec a syn Urmat a Matej Elbek Musaevovci.

Š. Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava