Na Flóre sa blysli erbmi aj striebrom

  • Mladí dnes / Školy
  • 20. apríla 2019, 12:00

Študenti Strednej odbornej školy Rakovice si pripravili na jubilejnom 40. ročníku výstavy Flóra Bratislava naozaj reprezentačnú expozíciu. Okrem toho jej zástupca získal na súťaži Flóra Cup cennú medailu – striebro.

K pätnástim erbom obcí Mikroregónu nad Holeškou pribudol aj obraz kaštieľa, v ktorom sídli SOŠ Rakovice. © archív Beáty Mičkyovej

„Expozícia znázorňovala erby obcí, ktoré sú súčasťou Mikroregiónu nad Holeškou. Okrem ďalších štrnástich sem patrí aj obec Rakovice, kde sídli naša škola v historickom kaštieli. Ten sme vytvorili tiež ako obraz,“ uviedla Beáta Mičkyová, majsterka odborného výcviku SOŠ Rakovice. „Celú expozíciu erbov, ktoré boli vytvorené z ryže, červenej papriky, machu, hrachu, kurkumy, maku a čierneho korenia, sme doplnili prútenými hviezdami, v ktorých dominoval Clemantis,“ dodala odborníčka.

Do súťaže Flóra Cup sa zapojili aj študenti odboru floristika Dominika Oboňová, Daniel Petic a majster odborného výcviku, florista Patrik Komár. Práve posledný menovaný získal za štyri práce, ktoré na Flóre vytvoril, striebornú medailu.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav