Hasiči vyčistili potok

  • Spravodajstvo / Región
  • 19. apríla 2019, 00:00

Jar je nielen synonymom prebúdzania sa k životu, ale aj čistenia životného prostredia od odpadkov, ktoré zanechali neporiadni občania. Potok na Banke na tom nebol po zime veru najlepšie. A keďže pekné a čisté prostredie je vizitkou obce, rozhodli sa miestni dobrovoľní hasiči priložiť ruku k dielu a potok svojpomocne vyčistiť.

Hasiči z Banky sa brodili v potoku a zbierali smeti. © archív DHZ Banka

„V utorok 9. apríla popoludní sme po prvýkrát od obnovenia činnosti zboru (v roku 2018) priložili ruku k dielu aj my. Keďže ako hasiči máme k vode blízko, vyzbierali sme odpadky z brehov a hladiny Vápenického potoka a z okolia tzv. eurochodníka, ktorý ho kopíruje. Stihli sme vyzbierať ešte odpadky z časti Bananskej ulice,” uviedol Viktor Vrábel, organizačný referent Dobrovoľného hasičského zboru Banka.

Za necelé dve hodiny sa siedmim hasičom podarilo vyzbierať okolo 50 kilogramov odpadu. Množstvo odpadu hasičov zarmútilo najmä preto, že Vápenický potok sa vlieva do Obtokového ramena Váhu. Okrem bežného odpadu, plastov a plechovíc sa im z potoka podarilo vyloviť starú autobatériu.

Autobatéria hodená vo vode môže ľahko zapríčiniť ekologickú katastrofu v takom malom ekosystéme, akým je Vápenický potok. Hasiči preto pripomínajú občanom, aby sa o svoje životné prostredie v obci starali, neohrozovali ho a aby najmä teraz v jarnom období nevypaľovali trávu.

(dan)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav