Zveľadili si chotár

  • Spravodajstvo / Región
  • 18. apríla 2019, 08:00

So zbieraním odpadkov nelenili ani Drahovčania. Neodradilo ich ani studené, nepríjemné počasie, ktoré vládlo počas víkendu. Asi 70 odvážlivcov sa rozhodlo vyjsť do polí na čele s Romanom Spišákom, ktorý akciu organizoval už druhý rok.

V drahovskom chotári našli zarážajúce množstvo odpadkov. © Roman Spišák

„Počasie nám príliš neprialo, ráno boli štyri stupne Celzia, popršané, ale aj napriek tomu sa zúčastnili druhého ročníka tejto akcie prakticky všetky drahovské spolky a občianske združenia. Patrí im za to veľké ďakujem. Taktiež sa zúčastnili samotní občania, ktorým nie je ľahostajné naše životné prostredie,” hovorí po akcii organizátor Roman Spišák.

Zbierania sa zúčastnili všetky vekové kategórie, nebolo to však med lízať, ako prezradil aj poslanec obecného zastupiteľstva Michal Bednár: „Smerom na Madunice a späť sme zbierali traja, vyzbierali sme približne 12 vriec. Bičovali nás zima, vietor a dážď, skončili sme premočení a zablatení, ale spokojní, že sme vyčistili okolie ciest.” Odmenou po uzimenom zbieraní bol horúci guláš, ktorý pre všetkých zúčastnených podával v kultúrnom dome Ivan Nitka.

Organizátorov však zarmucuje množstvo odpadu, ktoré našli na poliach. Rovnako ako v iných obciach i tu majú problém s vyhodenými pneumatikami v prírode. Zostáva to však stále nepochopiteľné, keďže tie sa dajú odovzdať zadarmo v každom autoservise. Organizátori chcú akciu opakovať každý rok a šíriť osvetu o neznečisťovaní prostredia.

(dan)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel