Na Bodone našli torzo psa zaseknutého na strome

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. apríla 2019, 12:00

Na Bodone objavil v nedeľu 7. apríla Piešťanec, ktorý tadiaľ prechádzal aj so svojimi psími miláčikmi práve vďaka ich dobrému čuchu, dychvyrážajúci nález. Vo výške asi meter a pol nad zemou psy zavetrili torzo zvieraťa bez hlavy, bolo zaseknuté v korune rázsochy stromu.

Psiu kožušinu - aj s nohami a chvostom, no bez hlavy našiel náhodný chodec na Bodone. Visela tam už dlho. Bola blízko miesta, kde stálo vyhasnuté ohnisko. (Autor: vd)

Privolaný veterinár, ktorého sem po ohlásení udalosti doviedla hliadka mestskej polície, potvrdil domnienku nálezcu – na strome visel pes. „Nešlo však o celé zviera, ale iba o kožušinu stiahnutú zo psa. V mojej praxi som sa ešte s týmto nestretol,“ uviedol Ján Vojtko z Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Piešťanoch. O pár metrov ďalej upozornili ľudia políciu aj na kožušinu barana, ktorú tam ktosi vyhodil.

Oba nálezy odovzdal veterinár do kafilérie. Pretože pes bol bez hlavy a koža už bola na strome dlhšie, nedalo sa presnejšie určiť, o aké plemeno ide a komu asi patril. Havkáč zahynul zrejme strašnou smrťou. Na jeho torze pri krku visel povrázok, ktorým ho tyran pravdepodobne ťahal. Je dosť možné, že bol aj zviazaný. Ak by sa našiel vinník, bol by jeho čin klasifikovaný ako trestný. Ide teda o vážny zločin voči živému tvorovi, ktorého chráni zákon.

Čo sa týka kože barana, veterinár skonštatoval, že ide o bežný jav, keď sa hospodárske zviera zabije a kožušina by mohla ísť na spracovanie. Individuálne – „doma na kolene“ – ako to bývalo kedysi, to zákon už nepovoľuje. Nie je vylúčené, že za obomi nálezmi sa skrýva rovnaký človek – lepšie povedané obluda.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava