Do osemdesiatich pokladničiek vyzbierali 22 347 eur

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. apríla 2019, 10:00

Vo štvrtkový Deň narcisov bolo chladno, fúkal vietor a sem-tam aj spŕchlo. Našťastie, len zrána. Ani nepriazeň počasia nebránila dobrovoľníkom, ktorí oslovovali ľudí v uliciach, na námestiach, v obchodoch, v školách či v úradoch, v ich bohumilej činnosti – riadenej srdcom. Zbierka, ktorá je najmasívnejšou a občanmi Slovenska najrešpektovanejšou, vstúpila do svojho 23. ročníka.

Na Námestí slobody ako vždy rozdávali členky Ligy proti rakovine kvety nádeje. (Autor: vd)

Ľudia do pokladničiek spolu s mincami či papierovými peniazmi vkladali aj slová a myšlienky nádeje. Pri pripínaní symbolu víťazstva nad rakovinou – žltého narcisu – mysleli na tých, ktorí s rakovinou bojujú, aj na tých, ktorí zvíťazili, ale i prehrali. Nebolo takého, čo by nepoznal nejaký príbeh, odohrávajúci sa v jeho blízkosti, ktorého ústrednou ideou bola diagnóza s označením „CA“. Rakovina. Ukázalo sa a potvrdila to i predsedníčka miestnej pobočky Ligy proti rakovine (LPRa), Mária Šišková, že ani zhoršené počasie neubralo na štedrosti národa. „Na účet zbierky sme za našu pobočku v Piešťanoch vložili sumu 22 347,13 eur, čo je najviac za posledných päť rokov aj napriek počasiu. Je možné, že štvrtok je lepší termín ako predtým piatky,“ uviedla M. Šišková.

Členky LPRa spolupracovali na dobročinnej zbierke s dobrovoľníkmi v Piešťanoch, vo Vrbovom aj v okolitých obciach. „Do osemdesiatich pokladničiek vyberalo prostriedky 60 študentov. V obchodných domoch bolo štrnásť stanovíšť, zbierky sa zúčastnilo šestnásť škôl, zabezpečovali ju študenti, najmä zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej, Gymnázia Pierra de Coubertina, tiež traja skauti. Po ukončení zbierky bolo centrálne prepočítavanie, ktoré zabezpečovalo osem členiek LPRa,“ skonštatovala predsedníčka ligy. Pre dobrovoľníkov bolo pripravené aj malé občerstvenie.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel