Chystajú upratovanie brehov Sĺňavy

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 17. apríla 2019, 00:00

Nielen malí či veľkí rybári a poľovníci, ale aj obyvatelia a predstavitelia obcí Sokolovce i Ratnovce, podnikatelia či vodohospodári, vyzývajú verejnosť, aby sa zapojila do pripravovanej akcie pri príležitosti Dňa Zeme. Chystajú sa do útoku proti neporiadku, budú čistiť brehy vodnej nádrže Sĺňava v Ratnovciach aj okolie Váhu v Sokolovciach.

Ratnovčania aj Sokolovčania sa chystajú na brigádu. © Jaroslav Heler

V stredu 17. apríla odstraňovaňujú nepovolené skládky odpadu na ľavej strane Váhu v katastrálnom území obce Sokolovce. „Zraz bol pri vodnej elektrárni Sokolovce o deviatej hodine ráno,“ uviedol vedúci detského rybárskeho krúžku Jaroslav Heler.

O tri dni nato, v sobotu 20. apríla, nasleduje čistenie brehov Sĺňavy v katastrálnom území obce Ratnovce. Zraz je o deviatej ráno pri zimnom prístave lodí ťažiacich štrk v Ratnovciach. „Prineste si rukavice, hrable, lopaty a dobrú náladu,“ vyzývajú organizátori. Po skončení a vyčistení Sĺňavy bude spoločné posedenie pri guláši s programom, kde prítomných brigádnikov oboznámi rybárka Soňa Predná so životom pod vodnou hladinou Sĺňavy a J. Heler o pripravovaných podujatiach nielen pre mladých rybárov v klubovni na vodnej nádrži Sĺňava.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav