Svrčeková žiadala, aby jej politickú reklamu platila radnica

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 16. apríla 2019, 00:00

Aprílové piešťanské mestské zastupiteľstvo aj s nádychom zrejme prvoaprílového žartu poslankyne. I tak by sa dal nazvať nápad Zuzany Svrčekovej, ktorý odznel v bode programu Rôzne, aby radnica platila z mestskej pokladne poslancom mediálny priestor v regionálnych televíziách a internetových či printových novinách.

Konštruktívne „nudné“ zastupiteľstvo rozvírila len poslankyňa Zuzana Svrčeková. (Autor: pror)

Zdanlivo konštruktívne „nudnú“ atmosféru rokovania, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok 11. apríla, rozvírila až poslankyňa Zuzana Svrčeková v záverečnom bode Rôzne. Dovtedy poslanci napríklad bez nejakých kontroverzných diskusných príspevkov odobrili zloženie svojich zástupcov v organizáciách, ktorých je akcionárom či zriaďovateľ mesto Piešťany.

Tiež odobrili i nového nominanta na post predsedu predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany (Rezort), viceprimátora Michala Bezáka. Pôvodne sa o túto funkciou tvrdohlavo až na dva pokusy usilovala práve Svrčeková. Hrádzou vstupu Svrčekovej do Rezortu sa stali starostovia obcí Ostrov, Veľké Orvište a Moravany nad Váhom s odôvodnením, že podľa ich názoru na tento post nespĺňa morálne predpoklady. Za to si následne starostovia od poslankyne vyslúžili prirovnanie, že sú len myši, ktoré Golemovi, mysliac tým Piešťany, odjedajú z finančného koláča Rezortu.

Svrčeková však neostala svojej kontroverznej povahe nič dlžná ani na minulotýždňovom zastupiteľstve. V bode Rôzne sa prihlásila do rozpravy a žiadala o prijatie uznesenia, ktorým by poslanci zaviazali mestský úrad platiť im mediálny priestor v regionálnych spravodajských weboch, printových novinách či televíziách.

Podľa Zuzany Svrčekovej vraj poslanci nedisponujú svojimi súkromnými prostriedkami v takom objeme, aby si tento priestor pre vyjadrovanie svojich názorov mohli zaplatiť.

Poslankyňa ďalej svoj nápad zdôvodňovala, že radničný spôsob komunikácie či už prostredníctvom webovej stránky, alebo mestského tlačeného periodika s názvom Radnica informuje považuje za nemoderný a zastaraný.

S veľkým pochopením primátora Petra Jančoviča sa však tento nápad nestretol a ten od poslankyne žiadal, aby svoj návrh definovala spôsobom, ktorý by sa mohol stať predmetom procesu zákonného verejného obstarávania radnice. Po výzve zvyšku poslancov, že v bode Rôzne sa nemôžu prijímať uznesenia s dopadom na mestský rozpočet, Svrčeková nakoniec na hlasovaní o svojom návrhu netrvala.

My v Piešťanskom týždni však Svrčekovej na rozdiel od zvyšku poslancov a vedenia mesta rozumieme a ústretovosť ponúkame. Zároveň sa zaväzujeme, že ak si aj naďalej bude pri výkone svojho poslaneckého mandátu počínať napríklad tak ako pri arogantnej komunikácii s členmi Rezortu z radov okolitých samospráv, prípadne bude od mesta žiadať, aby sa jej daňoví poplatníci skladali na politickú reklamu v miestnych novinách či televíziách, v našom týždenníku jej celkom určite budeme venovať nadpriemerné množstvo priestoru, a dokonca zadarmo.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín