Požiar na Banke zahatal priechod na Havran

  • Spravodajstvo / Región
  • 16. apríla 2019, 16:00

Až štyri hasičské jednotky zasahovali v piatok 12. apríla krátko pred pol jedenástou hodinou dopoludnia pri požiari v obci Banka na Topoľčianskej ulici. Z toho dôvodu odklonili dopravu, takže autá, ktoré sa chceli dostať za Havran, museli zmeniť svoj smer na Svrbice.

Pri požiari zasahovali hasiči z Piešťan, Banky, Moravian nad Váhom a na pomoc kolegom prišli aj Vrbovčania. (Autor: dan)

Išlo o požiar hospodárskej budovy a naukladaného metrového dreva pri rodinnom dome v tesnej blízkosti cestnej komunikácie. „Na lokalizáciu a likvidáciu boli nasadené štyri útočné prúdy a jednoduché hasiace prostriedky za súčasného rozoberania konštrukcie hospodárskej budovy a ochladzovania okolia. Pri požiari hasiči použili dýchacie prístroje. Žiadna osoba nebola zranená,“ uviedla krajská hasičská hovorkyňa Júlia Kedrová.

Príčinou vzniku požiaru je nedbalosť dospelej osoby. Majiteľovi hospodárskej budovy vznikla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na päťtisíc eur. Vykonanie zásahu si vyžiadalo odstavenie dopravy na štátnej ceste v oboch jazdných pruhoch za asistencie polície. S ohňom bojovali hasiči z Piešťan a členovia dobrovoľných hasičských zborov z Banky, Moravian nad Váhom a Vrbového.

(dan/vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava