Chcú fanúšikom dopriať dva domáce zápasy

  • Šport / Basketbal
  • 16. apríla 2019, 20:00

Finálová séria basketbalovej extraligy žien odštartovala v sobotu prvým zápasom v Ružomberku, kde Čajky prehrali 68:80. Piešťanské basketbalistky však flintu do žita nehádžu, už v stredu na domácej palubovke budú chcieť sériu vyrovnať. Podarí sa im to aj za podpory zaplnenej Diplomat arény?

Čajky prišlo do Ružomberka podporiť asi 40 skalných fanúšikov. © Ladislav Duračka

Čajky sobotný duel v Ružomberku stratili už hneď v jeho úvode. Na smrtiaci nástup domácich hráčok s fantastickou streleckou efektivitou zareagovať nedokázali a prvopolčasovú stratu 23 bodov síce stíhacou jazdou po zmene strán stiahli na konečných 12 bodov, na viac však nestačili.

Finálová séria je vyvrcholením extraligovej sezóny 2018/2019 a podľa očakávania prvý zápas sprevádzala búrlivá atmosféra. Prispeli k nej aj takmer štyri desiatky piešťanských fanúšikov, ktorí merali cestu do Ružomberka, aby povzbudzovali svoje družstvo.

„Je radosťou hrať a byť súčasťou pravej finálovej športovej atmosféry so všetkým, čo k nej patrí. Naši fanúšikovia nám pomáhajú fandením v priebehu celej sezóny a veľmi by som si želal, aby sme im dopriali vo finále dva domáce zápasy,“ skonštatoval tréner Čajok Richard Kucsa.

Už v stredu je na programe druhé stretnutie série o titul v Diplomat aréne. Aj tu sa očakáva, že piešťanskí fanúšikovia zaplnia hľadisko a pomôžu Čajkám, aby vyrovnali sériu na 1:1. Tie aj napriek prehre v prvom zápase nič nevzdávajú a nie je pre nich nič stratené.

„Máme veľkú motiváciu odohrať vyrovnanú sériu. Náš súper má veľkú kvalitu na ihrisku i na lavičke a má pred sériou priaznivejšie vyhliadky. Ale je to finále play-off, šport, v ktorom je možné veľakrát čokoľvek,“ pokračoval Kucsa, ktorého doplnila 26-ročná krídelníčka Martina Matejčíková: „Sústredíme sa na našu hru. Je to pre nás dôležité, aby sme dodržali určené pokyny a predviedli disciplinovaný výkon z obrannej alebo z útočnej stránky. Pred druhým zápasom je celý tím dobre naladený a motivácia uspieť nám rozhodne nechýba. Sme plné motivácie a nevieme sa dočkať domáceho duelu vo finálovej sérii. My sa určite budeme snažiť vybojovať si dva domáce zápasy a potešiť našich fanúšikov i ľudí, ktorí nám veria.“

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav