Volejbal aj gymnastika v réžii centra voľného času

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. apríla 2019, 10:00

Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch zorganizovalo viacero školských súťaží. V utorok 2. apríla, týždeň po školských majstrovstvách okresu vo volejbale žiačok základných škôl, sa konalo okresné kolo v kategórii chlapcov.

Majstrami okresu vo volejbale žiakov základných škôl sa stali zástupcovia ZŠ F. E. Scherera v Piešťanoch. © archív CVČ Ahoj

„Napriek tomu, že volejbal považujeme skôr za typický dievčenský šport, musím podotknúť, že ani naši školáci si vôbec neviedli zle,“ uviedol riaditeľ centra voľného času (CVČ) Miroslav Petráš.

Majstrami okresu sa stali žiaci Základnej školy F. E. Scherera Piešťany, ktorí si vo finále poradili s rovesníkmi zo ZŠ Mojmírova 2:0 na sety. Zaujímavosťou turnaja bolo, že finalisti sa spolu stretli už v skupine, keď za kratší koniec ťahal práve neskorší víťaz. Tretie miesto si vybojovala ZŠ Brezová Piešťany, ktorá vyhrala nad ZŠ Komenského Vrbové po trojsetovej dráme 2:1.

„Okrem kolektívnych športov sa v CVČ zameriavame aj na individuálne športy, ako napríklad technicky náročnú gymnastiku,“ skonštatoval M. Petráš. Vo štvrtok a v piatok predminulého týždňa sa uskutočnili majstrovstvá okresu v gymnastike žiakov a žiačok základných škôl. Riaditeľ povzbudivými slovami motivoval mladých gymnastov a gymnastky k lepším výkonom a vyzval ich k disciplíne a k zachovaniu olympijského ducha fair-play. Historicky najvyššia účasť v súťaži päťčlenných družstiev v šiestich vekových kategóriách nasvedčuje dlhodobej tradícii gymnastiky v Piešťanskom okrese. Celkovo sa súťaže zúčastnilo takmer 130 žiakov a žiačok.

Víťazi jednotlivých kategórií, ktorí si zaistili postup na krajské majstrovstvá: najmladšie žiačky – ZŠ s MŠ Moravany nad Váhom, mladšie žiačky – ZŠ Brezová Piešťany, staršie žiačky – ZŠ s MŠ Moravany nad Váhom, najmladší žiaci – ZŠ Brezová Piešťany, mladší žiaci – ZŠ F. E. Scherera Piešťany, starší žiaci – ZŠ Mojmírova Piešťany.

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav