R. Kucsa, tréner Čajok: Ružomberok je favoritom, ale uspieť chceme aj my

  • Šport / Basketbal
  • 13. apríla 2019, 08:00

Ružomberské basketbalistky si museli na meno svojho finálového súpera chvíľu počkať, no napokon sú ním v súlade s očakávaniami Piešťanské Čajky. Zverenky trénera Richarda Kucsu uspeli vo štvrtom semifinále v košickej Angels aréne presvedčivým výsledkom 86:53 a sériu ovládli v pomere 3:1.

Opora Čajok, Američanka Janee Thompsonová, bude kľúčovou hráčkou aj vo finále. © YAKE

„Hneď v úvode sme si vybudovali náskok a hoci sme sa nevyhli dvom hluchším chvíľkam, hru a skóre sme s prehľadom kontrolovali. Gratulujem dievčatám k postupu do finále,“ skonštatoval spokojným hlasom Richard Kucsa, ktorému venovali jeho zverenky suverénnym triumfom ideálny meninový darček.

Najvýraznejšou mierou sa pod stredajšie víťazstvo podpísala Američanka Janee Thompsonová, ktorá bola s 25 bodmi najlepšou strelkyňou zápasu. „Bol to dobrý tímový výkon. Od úvodu sme hrali naplno, vypracovali sme si náskok, ale nebolo to ľahké. Dôležité bolo, že sme dodržali zápasový plán, počúvali sme pokyny trénera a nepoľavili sme,“ uviedla Thompsonová.

Čajky pritlačili na pílu od prvej minúty. Prvú štvrtinu vyhrali o 15 a v druhej viedli už o 21 bodov. Potom však predviedli hráčky Young Angels posledný vzdor v rámci série a v závere prvého polčasu prehrávali len o osem bodov.

„Musím zložiť kredit tímu Young Angels. Bojovali naozaj veľmi dobre a hrali extrémne dobre. Lepšie, ako mnohí ľudia čakali. Sú mladé a majú svetlú budúcnosť. Zaslúžia si pochvalu, ale ja som hrdá hlavne na náš tím, ktorý to zvládol, a sme vo finále,“ doplnila Američanka.

Pred Čajkami teraz stojí veľká výzva, a to finále proti Ružomberku. O titul si zahrajú po ročnej prestávke, no hoci je súper favoritom, nedajú mu nič zadarmo.

„Bude to veľmi náročné, pretože Ružomberok je najsilnejší tím v extralige. Máme však dobrého trénera, dobrý tím, a ak budeme dodržiavať stanovené veci, môžeme sa s nimi popasovať veľmi dôstojne,“ povedala nám Thompsonová.

„Už pred play-off som povedal, že favorit môže byť na papieri, ale až samotné zápasy ukážu realitu. Sme vo finále a chceme, samozrejme, uspieť. Uznávame však veľkú kvalitu Ružomberka a vieme, že sa nám proti nim presadzovalo v tejto sezóne ťažko. Titul im však nenecháme zadarmo,“ prisľúbil tréner Kucsa. „Chceme zabojovať a vynútiť si nejaký ten zápas navyše. Rozhodne nechceme sériu 0:3. Vlani sme sa do finále nedostali, teraz sa preto tešíme z opätovnej možnosti zabojovať o titul majstra Slovenska.“

(th)/basket.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila