Odpad patrí do kontajnera, nie do prírody!

  • Spravodajstvo / Región
  • 12. apríla 2019, 00:00

Aj v Ratnovciach platí – starostovia majú starosti. V katastri tejto obce riešila starostka Daniela Sigetová spolu s dobrovoľníkmi čierne skládky. Jedna bola na Svrbickej ceste, ďalšie pri brehoch rieky Váh. Odpadky tam pohádzali neznámi ľudia.

V Ratnovciach vznikli nepovolené skládky, obec na ne dopláca. © Daniela Sigetová

A hoci každá obec podporuje a realizuje separovaný zber, čím zabezpečuje, že kontajnery na komunálny odpad nemusia byť preplnené, lebo naporúdzi sú aj tie na papier či plasty, v Ratnovciach a nielen tam vznikajú nepovolené skládky, ktoré príroda nepohltí.

Treba mať na mysli, že suma za uloženie komunálneho odpadu závisí podľa úrovne vytriedenia odpadu, a tak nepovolené skládky navyšujú poplatky za odvoz odpadu všetkým občanom Ratnoviec.

„V priebehu mesiaca sa nám podarilo zlikvidovať tri nepovolené skládky, jednu na Svrbickej ceste a dve pri brehoch rieky Váh. Prvá obsahovala nebezpečné látky, akými sú napríklad azbest či iné produkty. Likvidácia tejto skládky stála 900 eur z obecného rozpočtu a ďalšie dve skládky nám vyčíslili na 200 eur. Tieto peniaze sme mohli použiť na rozvoj obce,“ skonštatovala starostka.

Na Svrbickej ceste zozbierali tento odpad 26. marca.

Ratnovce sú krásna obec, nezaslúžia si špinavé okolie, a tak je len na ľuďoch, ako sa s týmto neduhom vysporiadajú. „Chcem požiadať všetkých občanov nielen z našej obce, aby si uvedomili, že v konečnom dôsledku za nepovolené skládky zaplatíme všetci. Zároveň ďakujem občanom, ktorí sa pričinili o odstránenie skládok, ich odvoz, ale i vyzbieranie nečistôt v lese na Svrbickej ceste,“ zdôraznila Daniela Sigetová.

Obec Ratnovce sa zapojí do Dňa Zeme čistením brehov vodnej nádrže Sĺňava v katastri obce. Zraz dobrovoľníkov bude v sobotu 20. apríla o 9.00 h pri Zimnom prístave lodí v Ratnovciach.

(vd)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava