Tradičný DOMOSS DEŇ v jarnom šate

  • Inzercia
  • 11. apríla 2019, 14:00

Prvé jarné víkendy sú pre mnohých v znamení veľkého upratovania, umývania okien či čistenia áut od zimných a niekedy aj jesenných nánosov. Čo všetko na to potrebujeme? Okrem času, pekného jarného počasia a pár rúk navyše aj kvalitných pomocníkov, ktorých si vyberiete počas Jarného DOMOSS DŇA.

Záhrada ako z rozprávky

Predtým, ako si vychutnáte chôdzu naboso po zelenom trávniku, sa musíte zbaviť starých trsov a machov. Najlepším spôsobom je vertikulácia elektrickým alebo benzínovým modelom od Stihl. Vďaka správnej vertikulácii sa vytvorí dostatok priestoru pre nové, zdravé a silné trávové steblá, zlepší sa prívod vody a prísun hnojiva. Pozor! Čerstvo zasadené trávniky sa nesmú dva až tri roky vertikulovať, aby sa nezničili ich korene. Prevzdušnením zabezpečíte prísun čerstvého vzduchu. Na malé plochy postačia aj prevzdušňovacie vidly, pre väčšie plochy však odporúčame skôr motorizovaný prístroj od Stihl.

Krovinorez je vhodný na kosenie veľkého množstva krovín a húští. Vďaka jeho silnému výkonu si ľahko poradí nielen s husto zarasteným prostredím, ale aj s malými kríkmi či porastmi. Vyžínače sa zasa hodia na kosenie trávy na ťažko dostupných miestach. Bez problémov s nimi pokosíte aj malé, príkre a neprehľadné trávnaté plochy.

Pre správne udržiavanie trávnatej plochy počas roka postačí pravidelné kosenie a hnojenie. Jednotlivé typy kosačiek závisia od veľkosti trávnatej plochy, cenového hľadiska či osobných preferencií. Elektrické sa hodia skôr na menšie trávniky do 200 m2, benzínové na veľké trávnikové plochy do 600 m2 a bezdrôtové akumulátorové kosačky sú zasa ekologické a jednoducho ovládateľné. Záhradné traktory a ridery sa hodia na kosenie plôch väčších ako 2000 m2.

Upratovanie s radosťou

Pri pomyslení na jarné upratovanie si netreba trhať vlasy. Môže to ísť ľahko a s úsmevom. S parnými tlakovými čističmi od Kärcher umyjete a vyčistíte okná jedným ťahom, zbavíte sa nánosov na omietke či zámkovej dlažbe, ale aj dôkladne vyčistíte pneumatiky od zimných posypov. Parné mopy sa zasa postarajú o hygienicky čistú domácnosť. Para dokáže zničiť až okolo 90 percent roztočov, baktérií z dlažby, skla, parkiet, mramoru a kobercov, čo je oproti bežnému čisteniu až dvojnásobok, a to bez použitia čistiacich prostriedkov. Okrem toho ušetríte až polovicu času pri upratovaní.

Hor sa na bicykel

Aktívny oddych je spojenie príjemného s užitočným. Svoj voľný čas strávite na čerstvom jarnom vzduchu a pritom spálite pár kalórií. Bicyklovanie je navyše výborná forma, ako sa dostať nielen do formy a vytvarovať postavu, ale aj ekologická alternatíva dopravného prostriedku do práce, mesta či do školy. Navyše e-biky Kellys a e-kolobežky Xiaomi potiahnu aj za vás, keď nebudete vládať.

Počas Jarného DOMOSS DŇA v piatok 12. apríla 2019 si budete môcť nielen vyskúšať záhradnú techniku, nové modely bicyklov a kolobežiek, ale aj nakúpiť moderné spotrebiče za špeciálne ceny platné len v tento deň. Okrem toho na vás čaká občerstvenie pripravované na značkových spotrebičoch a griloch, ale aj detské trampolíny. Pripravené sú i rôzne iné zľavy, poukážky a darčeky k nákupu.

Tešíme sa na vás v OC DOMOSS.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela