Rybáriková do finále nepostúpila

  • Šport / Tenis
  • 10. apríla 2019, 18:00

Piešťanská tenistka Magdaléna Rybáriková nepostúpila do finále dvojhry na turnaji WTA v mexickom Monterrey. Nasadená osmička nestačila v sobotňajšom semifinále na turnajovú dvojku Garbine Muguruzovú-Blancovú zo Španielska, ktorej podľahla 2:6, 3:6.

Magdaléna Rybáriková sa po dlhšej pauze opäť dostáva do formy. © archív STZ

Za semifinálovú účasť si slovenská tenistka odnesie odmenu vo výške 11 300 amerických dolárov pred zdanením a do rebríčka jej pribudne 110 bodov.

Úvod stretnutia patril dvojnásobnej grandslamovej víťazke Muguruzovej-Blancovej, ktorá sa dostala do vedenia 3:0. Za stavu 5:2 prelomila Rybárikovej servis druhýkrát v sete a získala prvé dejstvo vo svoj prospech. Aj začiatok druhého setu patril španielskej tenistke. Od stavu 1:1 získala tri hry za sebou a ujala sa vedenia 4:1. Rybáriková dokázala ešte znížiť na 2:4. Záverečné dva gemy v zápase však patrili Muguruzovej-Blancovej, ktorá sa tešila z postupu do finále.

Tridsaťročná Rybáriková a o päť rokov mladšia Muguruzová-Blancová odohrali siedmy vzájomný zápas. Španielka si pripísala na svoje konto piate víťazstvo. Obe tenistky sa predtým stretli až štyrikrát na grandslamových turnajoch. Najznámejší duel odohrali v semifinále Wimbledonu 2017, Muguruzová-Blancová uspela po jasnom priebehu dvakrát 6:1.

Zverenka Petra Hubera Rybáriková sa prebojovala do semifinále na niektorom z turnajov hlavného ženského okruhu prvýkrát od júna minulého roka, keď si zahrala finále na tráve v anglickom Birminghame. Stala sa treťou Slovenkou v aktuálnej sezóne, ktorá sa dostala medzi najlepšiu štvoricu na podujatí WTA.

Dvojhra – semifinále: Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-2) – Magdaléna Rybáriková (SR-8) 6:2, 6:3

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav