Ľudia vypaľovali trávniky a odpad, zhorel aj senník

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 9. apríla 2019, 08:00

Nielen piešťanskí hasiči, ale aj ich kolegovia riešili minulý týždeň požiare suchých porastov. Ľudia vypaľovali trávu a spaľovali záhradný odpad.

V Hubine horel porast s rozlohou asi dvesto metrov štvorcových. © KR HaZZ Trnava

V stredu 3. apríla predpoludním v Drahovciach horelo odpadové drevo na rozlohe asi 280 metrov štvorcových. Požiar, ktorý sa rozhorel na viacerých ohniskách, hasili členovia HaZZ Piešťany cé prúdom vody. Pomáhali im Vrbovčania. V ten istý deň popoludní sa hasiči vrátili do Drahoviec ešte raz, horel tam suchý porast na ploche asi tisíc metrov štvorcových. Bojovať s ohňom prišli aj miestni dobrovoľní hasiči.

Bez zranení, ale s poškodenými autami – takto dopadli vodiči po nehode na Hurbanovej ulici.

Nedbalosť a neopatrnosť sa podpísala pod požiar v katastri obce Hubina, kde v stredu horel suchý záhradný odpad a porast, ba zhorela aj kôlňa so senom. Oheň sa šíril vplyvom nárazového vetra. Hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch. Boli tu profesionáli z Piešťan i dobrovoľní z mesta pod šikmou vežou.

Na Hurbanovej ulici v Piešťanoch sa vo štvrtok 4. apríla ťukli dve vozidlá. Vodičom z Piešťan sa, našťastie, nič vážnejšie nestalo. Autá boli poškodené, vytiekli aj prevádzkové kvapaliny, takže ich hasiči museli odstrániť vapexom.

Vo štvrtok večer ktosi podpálil kontajnery na Ulici A. Hlinku. Keď tam hasiči po pol deviatej večer prišli, našli tam muža, ktorý zachraňoval ešte nehoriace kontajnery. Vyťahoval ich zo stojísk, aby oheň nezničil ďalšie. Dva kontajnery zhoreli do tla a tretí bol poškodený. S požiarom si poradili hasiči.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava