Finále s Čajkami bude sviatkom

  • Editoriál / Blogy
  • 9. apríla 2019, 10:00

Piešťanské Čajky splnili ďalší z tohtoročných primárnych cieľov – postúpili do finále play-off basketbalovej extraligy žien. Potom, ako vo štvrťfinále vyradili Banskú Bystricu, si v náročnej semifinálovej sérii porazili s Young Angels Košice 3:1 na zápasy a zaslúžene a podľa predsezónnych predpokladov si zahrajú o majstrovský titul s Ružomberkom.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Čajky sú vo finále po štvrtý raz za posledných päť rokov. Vlani v boji o titul chýbali, keď získali bronz po víťazstve nad Šamorínom. Trikrát predtým si o zlato zahrali s Good Angels Košice, no zakaždým prehrali 0:3 na zápasy a museli sa uspokojiť len s titulom vicemajstra Slovenska.

Ružomberok a Piešťany nastúpia vo finále proti sebe po prvýkrát v histórii. Ružomberčanky sú 11-násobným šampiónom Slovenska, Čajky sa z takéhoto úspechu ešte neradovali.

Papierovým favoritom je MBK Ružomberok, ktorý svoju dominanciu v extralige potvrdzoval počas celej sezóny a prehral len jediný raz, práve s Čajkami v Diplomat aréne 5. februára, keď Piešťanky zvíťazili 69:59.

Play-off je však play-off. Odohrať sa môže hocičo. V športovej histórii sa už neraz stalo, že papierové predpoklady boli dané, ale realita v zápasoch bola iná. Čajky tak vôbec nie sú bez šance odohrať s „ružou“ vyrovnanú sériu. Väčší tlak bude určite na Ružomberku, ktorý od začiatku sezóny vyhlasuje ambície na zisk titulu. Práve táto pozícia by mohla Piešťanom vyhovovať a bolo by skvelé, ak by ju využili vo svoj prospech.

Jedno je však isté. Finále bude určite basketbalovým sviatkom. V Ružomberku i v Piešťanoch na zápasy chodia početné návštevy a som si istý, že v bojoch o titul atmosféry v oboch halách ešte budú gradovať.

V aktuálnom ročníku už obe družstvá jednu trofej získali. Ružomberok ovládol Slovenský pohár, Čajky triumfovali v Stredoeurópskej lige CEWL. Kto pridá do klubovej vitríny najcennejšiu slovenskú trofej? O tom rozhodnú najbližšie týždne.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava