Už ste videli Teroristku či Favoritku?

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 8. apríla 2019, 14:00

V Dome umenia Piešťany si budete môcť opäť vychutnať niekoľko filmových lahôdok. Ponuka je pestrá – na výber máte česko-slovenskú koprodukciu, animovaný film, ale aj historickú drámu.

© cinemart.sk

V utorok 9. apríla o 18.00 h si môžete pozrieť premiéru filmu Teroristka. Ide o príbeh učiteľky na dôchodku, ktorá celý život svojich žiakov učila, že základom všetkého je slušnosť a násilie nič nerieši. Lenže nakoniec zistí, že presne na toto gauneri spoliehajú. Česko-slovenský snímok z dielne režiséra a scenáristu Radka Bajgara predstaví niekoľko výborných domácich hercov. Nebude chýbať hlavná hrdinka Iva Janžurová: „Scenár som písal jednoznačne pre Ivu Janžurovú, bez nej by som  do toho asi nešiel. To, čo tá postava zažije, je zároveň tragické a pritom to vyzerá veľmi zábavne. Divák si putuje s ňou a musí jej to všetko aj veriť, rozumieť jej aj v situácii, kedy robí extrémne veci. Komédia by mala byť o pravde a bolesti. A v tejto krehkej polohe je Iva Janžurová nedostižná.” Predstaví sa však aj Tatiana Vilhelmová, Eva Holubová či Kristína Svarinská.

Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi. V stredu 10. apríla o 17.00 h Dom umenia premietne film Princ Krasoň. Viete, čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa. Ešte keď bol malý chlapček, zlomyseľne ho zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Spoločnosť mu robí neznámy cudzinec Lenny o ktorom ani netuší, že to v skutočnosti dievča Lenore, prezlečené za chlapca a jediné dievča v krajine na ktorú kliatba neplatí. Rozprávka od tvorcov Shrek prinesie vtipný príbeh pre celú rodinu o odvážnych a správnych rozhodnutiach či pravej láske.Premiéra rozprávky od tvorcov Shreka prinesie vtipný príbeh pre celú rodinu o odvážnych a správnych rozhodnutiach či pravej láske. Rozprávka bude mať slovenský dabing, no v pôvodnom znení sa na nej dabingovo podieľali mená ako Avril Lavigne, Sia, Keyshia Cole či Demi Lovato.

Na kráľovskom dvore nešťastnej a slabej anglickej panovníčky Anny Stuartovnej dochádza ku každodennému boju o jej vrtkavú priazeň. Stuartová je plachá a prehliadaná, trpí bolestivou dnou a nie je ani veľmi vzdelaná, čo z nej činí perfektnú obeť manipulátorov. Usilujú sa o ňu nielen ministri a vojvodcovia, ale predovšetkým jej dve spoločníčky, Lady Sarah a komorná Abigail. Tieto dve dámy sa v dráme plnej čierneho humoru nezastavia pred ničím. Dom umenia uvedie film Favoritka v pondelok 15. apríla o 18.00 h. V snímke, ktorá získala už desiatky významných ocenení, si vychutnajte výkon Olivie Colman, ktorá za hlavnú úlohu získala Oscara.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf