Ôsma liga: O prvé miesto sa pobijú Sokolovce s Veľkým Orvišťom

  • Šport / Futbal
  • 7. apríla 2019, 10:00

Piešťansko-hlohovecká ôsma futbalová liga má pred jarnou časťou dvoch jasných adeptov na postup. Druhá polovica sezóny môže priniesť ešte zopár prekvapení.

Futbalisti Sokoloviec sú jedným z hlavných ašpirantov na postup. © Martina Radošovská

TJ Sokolovce

Líder súťaže nehlási žiadne zásadné zmeny počas zimnej prestávky. Do mužstva pribudol len jeden hráč, Lukáš Trávniček zo Šulekova, inak zostáva nezmenené.

Podľa trénera Mariána Pauloviča má káder tú správnu kvalitu a chce, aby o postup bojovali tí hráči, ktorí sa zaslúžili aj o dobré výsledky počas jesene. Sokolovce mali postup

na dosah už viackrát, no neúspešne. Paulovič mal počas leta viacero ponúk, napokon sa rozhodol v Sokolovciach zostať a doviesť ich do úspešného konca. Túto sezónu by si vytúžený postup chceli vybojovať.

TJ Slovan Veľké Orvište

Veľké Orvište sa po roku opäť vrátilo na futbalovú mapu aj v mužskej kategórii a pred sezónou boli pre všetkých veľkým otáznikom. Nováčik si na jeseň počínal dobre, body stratil len v jednom zápase práve so Sokolovcami. Na tie v tabuľke stráca tri body. Mužstvo sa cez zimnú prestávku posilnilo o Miloša Habána z Hlohovca, Mareka Tvrdého z Bojničiek, Mateja Melichera z Ostrova ako aj jedného hráča zo Srbska.

Po dlhodobom zranení sa k tímu pridal aj Dalibor Kaurin. Mužstvo, ktoré trénuje dvojica Škreňo – Šoka, sa zameralo na kvalitnú zimnú prípravu, počas ktorej odohrali futbalisti Veľkého Orvišťa osem prípravných zápasov. Zo stretnutí s Bojničkami, Prašníkom, Borovcami, Bukovcom, Pobedimom, Šípkovým, Hornou Stredou a Kálnicou si odniesli víťazstvá. V klube majú ten najvyšší cieľ, ktorým je postup.

TJ Družstevník Nižná

Nižná nehlási žiadne výrazné zmeny, z mužstva odišiel len Jozef Žák do piatoligovej Hornej Krupej. V klube nemajú privysoké ambície, na prvé Sokolovce strácajú osem bodov. Chcú však aj naďalej zostať nepríjemným súperom ako počas jesennej časti a znepríjemniť postupové ciele Sokolovciam i Veľkému Orvišťu.

TJ Klas Dolné Trhovište

Dolné Trhovište je so štvrtým miestom v tabuľke spokojné a radi by si ho udržali aj počas jarnej časti. Trápi ich však nie príliš dobrá účasť na zimnej príprave aj málo hráčov na zápasoch pre pracovné či iné povinnosti.

Počas jesene sa Dolné Trhovište zišlo vo viacerých zápasoch len v oklieštenej zostave. Počas prestávky sa v kádri neodohrali žiadne zmeny. Hlavným cieľom do jarnej časti je schádzať sa na súťažné stretnutia v dostatočnom počte.

TJ Pastuchov

Zmeny v kádri nehlásia ani z Pastuchova, kde ich od novej sezóny vedie Andrej Kollár. Podľa trénera je hlavným cieľom hrať s domácimi, aby sa futbal v obci nerobil na úrovni platenia cezpoľných hráčov, ako to funguje v niektorých iných kluboch. Do zimnej prípravy zapájali aj dorastencov, s ktorými počítajú v ďalších sezónach. Počas jarnej časti by si chceli udržať piate miesto v tabuľke.

OFK Kľačany

Z Kľačian odišiel na polročné hosťovanie do Šulekova Matej Kubatka. V kádri ešte riešia príchod Marcela Moravčíka, ktorý je hráčom Drahoviec, ale momentálne je na hosťovaní v Maduniciach.

Do jarnej časti vstúpi mužstvo bez trénera Petra Hudáka, ktorý je momentálne v zahraničí. Kľačany už dlhodobejšie trápi oklieštený káder pre pracovné povinnosti, ale aj zranenia niektorých hráčov. Aj preto by si na jar chceli udržať rovnaké umiestnenie a hlavne sa poobzerať po posilách do ďalšej sezóny.

TJ Družstevník Žlkovce

Káder Žlkoviec prešiel počas zimnej prestávky snáď najvýraznejšími obmenami. Odišli Róbert Lenghart do Šulekova, Pavol Spál do Koplotoviec a Dávid Vokel do Lužianok. Do mužstva pribudla pätica futbalistov: Michal Belák z Bučian, Miloš Horváth zo Siladíc, Pavol Horváth zo Slávie Trnava, Ľubomír Tomovič a Miloš Silný z rezervy Malženíc, ktorá sa v úvode sezóny odhlásila zo súťaže.

Vzhľadom na výrazné zmeny, ktorými mužstvo prešlo, chce tréner Tomáš Benko najmä stabilizovať káder a dať ho dokopy na ďalšiu sezónu.

TJ Kočín-Lančár

Počas prestávky neprebehli v mužstve zatiaľ žiadne hráčske obmeny, rozlúčili sa však s doterajším trénerom Milanom Beluským. Tím od jarnej časti povedie predseda klubu Jozef Orich, ktorý má v hľadáčiku Filipa Bučka z Trebatíc.

Do kádra by chcel tiež získať šikovného hráča Rastislava Reška, ktorý si pre zranenie dal prestávku od futbalu. Mužstvo sa obzerá aj po brankárovi, ale zatiaľ sa v tejto súvislosti nehovorí o žiadnom konkrétnom mene. Do jarnej časti bude cieľom stabilizácia kádra a udržanie futbalu v obci.

TJ Slovan Koplotovce

Ďalší nováčik v súťaži sa vrátil na futbalovú mapu po polročnej prestávke, no nie je taký úspešný ako Veľké Orvište, po jesennej časti mu v tabuľke patrí predposledné miesto. V mužstve sa vydali inou cestou ako doteraz a futbal budujú od začiatku. Počas zimy sa do mužstva vrátil Mário Kyjak, ktorý posledný rok pôsobil ako tréner v Šulekove.

V Koplotovciach bude pôsobiť ako hráč, v prípade nutnosti vypomôže trénerovi Romanovi Krajčovi. Káder posilní aj Andrej Modrovič z Červeníka. Hlavným cieľom je stabilizácia mužstva, ale aj posun v tabuľke na vyššie miesta.

OFK Ratnovce

Mužstvo z chvosta tabuľky prešlo zmenou vo vedení. Staronovým predsedom klubu sa stal Emil Kútny. Čo sa týka hráčskeho kádra, pribudli dvaja mladí futbalisti z Trebatíc a dvaja hráči z východu. Cieľom do jarnej časti je posun vyššie, chceli by si vybojovať stred tabuľky.

Martina Radošovská

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel