Centrum Piešťan je plné farieb

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. apríla 2019, 11:23

Mesto Piešťany rozžiarila pestrofarebná veľkonočná výzdoba. Okrem pracovníkov Služieb mesta Piešťany priložili v piatok 5. apríla ruku k dielu aj študenti Strednej odbornej školy Rakovice. Spoločným dielom ohúrili nejedného okoloidúceho.

Tento veniec vyrobili pracovníci služieb mesta. (Autor: am)

Približne tri týždne trvalo pracovníkom služieb mesta, aby vytvorili nádherné dekorácie plné farieb a života. Na Winterovej ulici, kde sa v zime týči vianočný stromček, tentoraz žiari ozdobená breza, okolo ktorej je postavený veľký kvetinový veniec. Všetko vytvárali pracovníci ručne a priamo pre tento rok. Pôvodná je ten polovica konštrukcie venca, ktorá v minulom roku slúžila ako podklad dekorácie pri „skákajúcej“ fontáne v Sade A. Kmeťa.

Na stromoch na Winterovej ulici visia „pipky“, na stromoch na Námestí slobody, dokonca i na tých, ktoré zdobia tamojšiu fontánu, sú povešané veľkonočné vajíčka. Maľovali ich deti z piešťanských základných a materských škôl. Tie, ktoré zdobia fontánu, rozvešali v piatok študenti z Rakovíc.

Na lipe, ktorá je dominantou Námestia slobody, je tento rok úplne nové zdobenie. Keď pôjdete okolo, zadívajte sa na tamojšie veľké narcisy.

Rovnako na námestí je veľké dekoratívne vajce, ktoré taktiež služby mesta pripravili priamo pre túto sezónu.

A napokon, v piatok ešte študenti z Rakovíc dozdobovali námestie aj vencami, ktoré pripravili v škole.

Ako sa vám páči výzdoba?

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava