Vodiča vo Vrbovom zastavilo až oplotenie

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 3. apríla 2019, 09:00

Piešťanskí hasiči riešili minulý týždeň viacero problémov. Hasili požiar strechy rodinného domu v Pastuchove, požiar trávy v Moravanoch nad Váhom či požiar starého nábytku v Ostrove. Zasahovali i pri dopravných nehodách vo Vrbovom a v Drahovciach, na urgentnom príjme v nemocnici chytali užovku.

Vo Vrbovom nabúral vodič do plota. © KR HaZZ Trnava

V skateparku na piešťanskom sídlisku Adam Trajan horel v stredu v noci odpad. Išlo o úmyselné zapálenie, požiar sa, našťastie, nerozšíril ďalej, hasiči ho včas zlikvidovali.

Hasičov zavolali na výpomoc do obce Pastuchov, kde vo štvrtok 28. marca popoludní horela strecha rodinného domu. Požiar sa pravdepodobne rozšíril na nehnuteľnosť i vedľajšiu kôlňu po vypaľovaní trávy a suchých porastov. Do hasebných prác sa zapojili nielen hlohovskí a piešťanskí hasiči, bola tu aj jednotka z Trnavy. Predbežnú škodu vyčíslili na 20-tisíc eur, uchránené hodnoty predstavujú čiastku asi 30-tisíc.

V Drahovciach v ten deň havarovali dve vozidlá. Bočný náraz osobného auta s dodávkou, našťastie, vážne neohrozil posádku osobného auta. Hasiči tu vykonali protipožiarne opatrenia a upratali cestu.

Na urgentný príjem piešťanskej nemocnice zavítala v piatok 29. marca užovka. Asi 60 centimetrov dlhý plaz zrejme trochu vystrašil prítomných, zdravotníci ho však zahnali do kúta, takže had sa bál asi viac než ľudia. Tu ho odchytili hasiči a vypustili do prírody.

Vo Vrbovom na Krížnej ceste sa v piatok vodič so svojím vozidlom ocitol v plote. Hasiči muža z auta vyslobodili a vytečené kvapaliny posypali sorbentom.

V sobotu 30. marca pomáhali hasiči záchranárom vyniesť z domu na Staničnej ulici nadrozmerného pacienta a naložiť ho do sanitky.

V Moravanoch nad Váhom horela tráva na Severnej ulici.

V ten istý deň vyrážali aj k požiaru trávnatého porastu v Moravanoch nad Váhom. S ohňom, ktorý sa rozšíril na plochu asi 50 metrov štvorcových, bojovali aj miestni dobrovoľní hasiči.

Pretože nedisciplinovaní ľudia zahadzujú komunálny odpad, ale aj nábytok a všeličo iné popri ceste, môže sa stať to, čo v obci Ostrov v nedeľu 31. marca. Rozhorí sa odpad – tentoraz starý nábytok. Hasiči požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland