Likvidovali záhradný odpad

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. apríla 2019, 08:00

Rovnako ako každý rok aj tentoraz prišiel čas na jarné upratovanie v záhradách a okolo domov. Obec Banka tradične zabezpečila svojim občanom možnosť bezplatného vývozu záhradného odpadu.

Pri vývoze pomáhala aj ťažká technika. (Autor: dan)

Jarné mesiace bývajú na Banke symbolom čistenia obce. V rámci projektu Čistá obec je zabezpečovaný aj sprievodný zber iných odpadov. Čistenie sa začalo víkendom s možnosťou odovzdania bioodpadu. Na štyroch stanovištiach boli umiestnené veľké kontajnery, kde mohli obyvatelia priniesť odpad zo záhrad.

Mnoho ľudí túto možnosť využilo, ku kontajnerom zvážali zväčša stromový odpad autami, na vozíkoch či ručne vo fúrikoch. V rámci zberu asistovala aj ťažká technika, kontajnery sa priebežne vysýpali. „Bioodpad sme uskladnili a príde firma, ktorá nám zdarma haluzinu a drevo poštiepkuje a odvezie,“ hovorí starostka Tatiana Julinyová.

Občania obce si už zvykli na jarné upratovanie. Ďalší týždeň ich čaká zber elektroodpadu a akcia Čistá obec, keď bude možné zdarma vyhodiť odpad z domácností, sa začína v polovici apríla. Pri kontajneroch asistujú vždy zamestnanci úradu, ktorí dohliadajú na to, aby odpad vyvážali iba obyvatelia Banky.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava