Majster sveta Martin Šonka bude lietať v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 2. apríla 2019, 14:00

Český akrobatický pilot, šampión a majster sveta adrenalínových pretekov Red Bull Air Race, Martin Šonka, prijal pozvanie na Festival letectva Piešťany. V dňoch 4. a 5. mája priletí na piešťanské letisko, aby predviedol svoje umenie všetkým fanúšikom letectva a lietania.

Český pilot Martin Šonka je hviezdou série Red Bull Air Race. © festivalletectva.sk

„Lietať budem na Extra 300 SR. Vystúpenie bude postavené na mojej súťažnej freestylovej zostave. Pri súťažiach v akrobacii máme freestyle len štyri minúty a moje vystúpenie potrvá dvanásť, takže tam môžem vložiť aj figúry, ktoré sa do súťažnej zostavy nezmestia. Pokúsim sa ukázať, čo všetko moje lietadlo dokáže. Od minimálnych rýchlostí, visov na vrtuli a cúvania až po maximálnu rýchlosť vyše 400 kilometrov za hodinu a rotácií okolo všetkých troch osí,“ povedal Martin Šonka.

Držiteľ na preteky Red Bull Air Race je členom elitnej skupiny pätnástich top pilotov sveta. Prvýkrát vyhral preteky tejto série v roku 2017 v Abu Dhabi. Hneď v nasledujúcom roku si po prvý raz vo svojej kariére zo súťaže odniesol titul majstra sveta.

(ts)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel