Vrbové vstúpilo do jarnej časti so zmenami

  • Šport / Futbal
  • 31. marca 2019, 09:00

Počas zimnej prestávky prišlo vo futbalovom klube MFK Vrbové k viacerým zmenám, ktoré priblížil jeho novozvolený prezident Peter Majerník.

Peter Majerník (druhý sprava) bude vykonávať funkciu prezidenta i trénera klubu MFK Vrbové. © FB MFK Vrbové

V prípravnom období prišlo k niektorým zmenám nielen v kádri družstva, ale aj vo vedení mestského futbalového klubu. Staré vedenie sa vzdalo svojich funkcií z dôvodov pracovného vyťaženia niektorých členov, a tak sa 25. januára konala konferencia za prítomnosti primátorky mesta a členov futbalového klubu, na ktorej prišlo k zvoleniu nového vedenia MFK. Prezidentom a štatutárom klubu sa stal Peter Majerník, ISSF manažérom Pavol Majerník a ďalší piati členovia výboru sú Peter Majerník st., Peter Filan, Igor Spál, Miroslav Kaclík a Rastislav Kubiš.

V mužstve dospelých prišlo počas zimnej prestávky k niekoľkým zmenám. Káder opustili štyria hráči: Janko Šimor (hosťovanie v Krakovanoch), Matúš Verchola (hosťovanie v Šípkovom), Martin Orichel (prestup do zahraničia) a Peter Vlado (hosťovanie vo Veselom).

S Petrom Vladom sa klub pred začiatkom prvého majstrovského zápasu, ktorý sa odohral túto sobotu, rozlúčil a poďakoval mu za jeho dlhoročnú reprezentáciu. Klub taktiež zablahoželal k dožitej sedemdesiatke aj dlhoročnému hráčovi, trénerovi a funkcionárovi Jozefovi Bogorovi.

„Keďže prišlo k odchodu štyroch hráčov, museli sme hľadať za nich náhradu. Mužstvo sme doplnili o Patrika Dlhého (prišiel na hosťovanie z Nededu), Patrika Chudého, Patrika Trojáka (prišli na prestup z Veľkých Kostolian) a z Nového Mesta nad Váhom sa do kádra vrátil Ľuboš Železník, ktorý u nás pôsobil vlani,“ uviedol pre Vrbové online P. Majerník.

Mládežnícke kategórie – dorast a žiaci – sa pripravovali pod vedením svojich trénerov už od začiatku januára, prípravka od konca januára. Dorastenci pod vedením Jozefa Kusého, žiaci pod vedením Libora Šaša. K jedinej zmene prišlo na pozícii trénera prípraviek, kde Ladislava Slováka nahradil hráč A-mužstva Ľuboš Železník.

„V priebehu zimnej prípravy prišlo aj k doplneniu materiálneho zabezpečenia. Dorastenci dostali nové teplákové súpravy a na novú sezónu po spolupráci so sponzormi budú mať novú sadu dresov. Postupne by sme chceli dať spraviť nové dresy aj pre kategóriu žiakov a prípraviek,“ doplnil Majerník.

(th)/Vrbové online

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav