Za šachovnicami najúspešnejšie „céčko“

  • Šport / Ostatné športy
  • 29. marca 2019, 18:00

Zápasmi posledného 11. kola dohrali súťaž šachisti v štvrtej lige kraja Trnava. Okres Piešťany v nej mal päť zástupcov, z ktorých dvaja až do posledného kola bojovali o postup do vyššej súťaže. Napokon sa z neho radovali hráči ŠK Kúpele Piešťany „C“, ktorí vyhrali súťaž s jednobodovým náskokom pred ZŠK Vrbové „A“.

V poslednom kole obaja konkurenti zvíťazili. Vrbovčania zdolali doma rezervu CVČ Senica hladko 5:0, keď naplno bodovali Michal Podjavorinský, Ján Kincel, Miroslav Blatnický, Emil Miciak a Peter Podjavorinský. Piešťanské „céčko“ zdolalo Holíč „B“ 4:1, keď po bode uhrali Michal Vodička, Tomáš Strapko a Krištof Šiška, remízami prispeli k výhre svojho mužstva Ján Bzdušek a Vladimír Orviský.

„Okrem spomínanej pätice sa počas súťaže zaslúžili o postup do tretej ligy aj Šimon Chrvala, Jozef Lesay, Martin Tříska, Ľubomír Nedorost a Michal Stolár. Najúspešnejším hráčom céčka bol Michal Vodička, ktorý z deviatich zápasov sedem vyhral a dva remizoval. Druhým najúspešnejším bol Tomáš Strapko, ktorý síce odohral len päť zápasov, no všetky vyhral,“ okomentoval výsledky víťazného kolektív šéf piešťanských šachistov Anton Mihálik.

Výsledky ďalších našich v poslednom kole: Kamenár Chtelnica – ŠK Štefanov 2,5:2,5 (Milan Vagovič 1, Ján Piešťanský, Bystrík Pripko a Miroslav Kupkovič po 0,5), ŠK Kopčany – Kúpele Piešťany „B“ 1,5:3,5 (Matej Elbek Musaev, Rastislav Sedlák a Peter Divinec po 1, Pavol Oravec 0,5), Nafta Gbely „C“ – ZŠK Vrbové „B“ 3:2 (Rudolf Krchnák 1, Milan Jakubec a Dušan Lajda po 0,5).

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj