I. Jakubcová: Prvé víťazstvo je dôležité, potrebujeme však ešte dve

  • Šport / Basketbal
  • 27. marca 2019, 14:00

Piešťanské basketbalistky majú po víťazstve v úvodnom stretnutí semifinálovej série s Young Angels Košice prvý bod. K postupu do finále potrebujú získať ešte dva. Čajky chcú spraviť všetko, aby sa im to podarilo v čo najkratšom čase, nečaká ich však nič jednoduché.

Fanúšikovia boli opäť „šiestym hráčom“ Piešťanských Čajok. © Ladislav Duračka

Prvý semifinálový duel Čajky v sobotu zvládli a pred zaplnenou Diplomat arénou zdolali Young Angels 73:52. „Gratulujem mojim hráčkam k prvému víťazstvu v sérii. Je to však 1:0 a potrebujeme získať ešte dve výhry. S výsledkom môžeme byť spokojní, s predvedenou hrou miestami úplne nie,“ začal svoje hodnotenie stretnutia tréner Čajok Richard Kucsa.

V prvom polčase Čajky síce boli stále vo vedení, ale Košice im ešte vzdorovali. Zápas sa definitívne v prospech domácich zlomil v tretej štvrtine, ktorú vyhrali 26:13 a vypracovali si dostatočný náskok. „Neočakával som, že rozhodneme zápas hneď v úvode. Mali sme šance, no nevyužili sme ich. Košice sa vyznačujú húževnatosťou a rýchlym prechodom. V podstate to hrali aj teraz. V priebehu zápasu sme sa z toho poučili, za čo som rád, a v druhom polčase sme už hrali viac svoju hru,“ pokračoval Kucsa, ktorého doplnila hráčka Ivana Jakubcová: „Najväčší rozdiel urobila tretia štvrtina, keď sme ukázali väčšiu agresivitu. Prvý polčas bol z našej strany pomalší, no po prestávke sme už hrali to, čo sme chceli, a rozhodlo to o našej výhre.“

Prvé víťazstvo v sérii je dôležité aj z hľadiska psychického nastavenia, čo Čajky môže povzbudiť do ďalších zápasov. Už v stredu sa predstavia na palubovke v Košiciach a v sobotu následne opäť v Diplomat aréne. „V stredu nás čaká ťažký duel. Košice budú mať výhodou domáceho prostredia, kde sú ešte agresívnejšie a nečaká nás nič jednoduché. Bude to pre nás dôležité stretnutie z hľadiska vývoja série,“ uviedol Kucsa na margo najbližšieho duelu na východe Slovenska.

Čo bude dôležité, aby sa Čajky aj z Košíc vrátili s víťazstvom? „Chceme byť agresívne a chceme hrať náš basketbal. Chceme sa viac sústrediť na našu hru ako na súperovu. Musíme sa ešte zdokonaliť v niektorých činnostiach a ak budeme dodržiavať naše pravidlá, budeme úspešné,“ odpovedala Jakubcová.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav