Veľká cena Piešťany sa tento rok na letisku neuskutoční

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. marca 2019, 00:00

Veľká cena Piešťany sa v roku 2019 neuskutoční. V tlačovej správe to v nedeľu oznámili organizátori populárneho motocyklového podujatia z Piešťanského motocyklového klubu a vysvetlili aj dôvody svojho rozhodnutia.

Obľúbené motocyklové podujatie sa v roku 2019 na piešťanskom letisku neuskutoční. © archív PMK

Hlavným dôvodom je rozšírenie letovej prevádzky na letisku Piešťany, z ktorého začnú tento rok lietať charterové lety do dovolenkových destinácií. Lety sa budú uskutočňovať v mesiacoch máj až október, každý piatok a v nedeľu. „Sme, samozrejme, radi, že letisko začne slúžiť svojmu účelu, no na druhej strane vznikol problém s organizovaním našich pretekov a nájdením vhodného termínu. Možnosti boli pre nás veľmi obmedzené a spolu s vedením letiska sme sa snažili nájsť spoločnú reč. Zvažovali sme rôzne možnosti, ale i vzhľadom na termínové kolízie sa nám to tento rok nepodarilo,“ uvádza sa v tlačovej správe PMK Piešťany.

„Nevzdávame sa a veríme, že na budúci rok sa nám to podarí. Mrzí nás, že na letisku nezostáva naše podujatie, ktorého počiatky siahajú až do päťdesiatych rokov minulého storočia. Piešťany, letisko a motocyklové preteky k sebe jednoducho patria,“ píšu ďalej organizátori.

V roku 2016, po dvadsiatich rokoch, sa klubu PMK podarilo tradíciu motocyklových pretekov v Piešťanoch opäť oživiť. Vlani sme si pripomenuli 60. výročie prvých pretekov Cena Slovenska. Úroveň podujatia každým rokom stúpala. Okrem pretekárov zo seriálu medzinárodných majstrovstiev Českej republiky na prírodných okruhoch, ktorých sú preteky súčasťou, si do Piešťan našli cestu aj špičkoví pretekári seriálu Alpe Adria Championship.

„Tento rok sme pripravovali ďalšie atraktívne novinky. Prvýkrát v histórii sme plánovali do programu zaradiť aj preteky sidecarov, pri ktorých nám so zabezpečením medzinárodného štartového poľa pomáhali posádky z Českej republiky. Prisľúbenú sme mali i účasť majstrov sveta zo Švajčiarska. Veríme však, že tieto novinky uvidia diváci v ďalších ročníkoch,“ prezradil za PMK Tomáš Motyčka.

„Toto všetko by nebolo možné bez našich partnerov, zástupcov mesta Piešťany, Českomoravskej asociácie motocyklového športu, médií, mnohých nadšencov a brigádnikov, ktorí nám počas troch ročníkov pomáhali. Všetkým patrí obrovská vďaka. Veríme, že pri nás budú stáť i naďalej a budúci rok sa na pretekoch na letisku v Piešťanoch stretneme opäť,“ uviedli v tlačovej správe zástupcovia PMK.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila