Najviac žetónov získal piešťanský útulok

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. marca 2019, 10:00

Začiatkom roka sa zákazníci v piešťanskom a hlohovskom Tescu rozhodovali, ktorému spomedzi troch predstavených projektov hodia žetón a podporia ho tak na ceste k získaniu finančného príspevku. Na prvom mieste sa napokon jednoznačne umiestnilo piešťanské Regionálne centrum Slobody zvierat.

V predošlom projekte osadili štyri lavičky a vysadili osem stromov. (Autor: am)

Piešťanský útulok sa zapojil do výzvy Nadácie Tesco s názvom Vy rozhodujete, my pomáhame. A napokon aj uspel! Zákazníci v priebehu štyroch týždňov získavali za nákup žetóny, ktoré potom mohli vhodiť ako podporu jednému z troch projektov.

Piešťany vytvorili „región“ spolu s Hlohovcom, a tak v oboch mestách zákazníci hlasovali za tvorivé dielničky hlohovskej základnej umeleckej školy, rozšírenie bežných aktivít občianskeho združenia Samaria a napokon za skrášlenie prístupovej cesty k piešťanskému útulku, ktorý chce, aby prvotný dojem pre „venčérov“ bol pozitívny a prostredie lákalo nových návštevníkov.

Útulkáčom sa po sčítaní výsledkov ušlo najviac, až 28079 žetónov. V tomto prípade má tak víťazstvo skutočne regionálny rozmer, keďže v miestnej Slobode zvierat končia vyhodené chlpáče nielen z Piešťan, ale aj širokého okolia, desiatok obcí i niekoľkých miest. Len v minulom roku prešlo rukami pracovníkov 478 prírastkov, z ktorých niektoré si vyzdvihli pôvodní majitelia, iní našli nový domov, no podaktorí na Priemyselnej ulici prebývajú doteraz.

Zástupcovia útulku sa úspechu skutočne potešili. „V predošlom projekte sme osadili štyri lavičky a vysadili osem stromov, chýbajú ešte štyri lavičky na druhú stranu príjazdovej cesty a smetné nádoby. Pre deti preliezačka a menšie cvičisko – agility pre psíkov, teda prekážky, tunel,“ prezradila riaditeľka regionálneho centra Slobody zvierat Ľubomíra Baleková. Tento týždeň majú útulok navštíviť aj zástupcovia Nadácie Tesco, organizátora grantovej výzvy, potom môžu pracovníci začať s realizáciou.

V konkurencii teda opustené zvieratá zvíťazili, pričom na druhej priečke sa umiestnila zuška s vyše 19-tisíc hlasmi a na treťom mieste skončilo OZ Samaria s necelými pätnástimi tisíckami. Víťaz na realizáciu projektu získa 1300 eur, druhý v poradí 600 eur a tretí 300 eur.

V tomto roku Nadácia Tesco rozdá dovedna 169 400 eur, ktoré rozdelí medzi 77 regiónov, respektíve 231 projektov. Víťaz sa pri využívaní finančného príspevku musí „držať“ stanoveného projektu, no v prípade umiestnenia na 2. a 3. mieste nie je grant viazaný projektovo, ale finančné prostriedky môžu byť využité aj na iné účely danej organizácie.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel