Dobrá škola robí človeka lepším

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. marca 2019, 12:00

Týmito slovami učiteľa národov Jána Amosa Komenského sa v stredu 20. marca v priestoroch piešťanskej Galérie Fontána prihovoril pedagógom primátor mesta Peter Jančovič na slávnostnom udeľovaní ocenenia s názvom Pedagógovia, na ktorých sa nezabúda. Ocenil význam ich výchovnej a vzdelávacej práce, tiež náročnosť učiteľského povolania, ktoré vykonávajú aj mimo katedry a na úkor svojho voľna. Oceneným pedagógom zablahoželal a zároveň prostredníctvom prítomných riaditeľov školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Piešťany poďakoval všetkým učiteľom, ktorí poctivo robia svoju prácu a ktorí v školách odovzdávajú našim deťom to najlepšie, čo v nich je.

© piestany.sk

Slávnostného aktu oceňovania pedagógov sa zúčastnili významní hostia ako Mária Tekelová (riaditeľka odboru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR), Jana Kürtiová (Štátna inšpekcia v Trnave), Gabriela Tokarčíková (oddelenie odborných činností odboru školstva v Trnave), členovia Komisie školstva a mládeže pri MsZ mesta Piešťany Martin Valo, Ingrid Galková,  Lukáš Mencl,  Alica Kucharovič a Dominika Rusnáková. V kultúrnom programe vystúpili žiaci piešťanskej základnej umeleckej školy.

Oceňovanie pedagógov materských, základných a umeleckých škôl sa v našom meste uskutočnilo už po štrnásty raz. Titul Pedagóg, na ktorého sa nezabúda tentoraz získali na základe návrhov kolegov, rodičov žiakov, žiakov i verejnosti títo učitelia Eva Belancová, Jana Benková, Benedikt Danko (In Memoriam), Jozefína Galandáková, Marta Horňáčková, Gabriela Kaššáková, Anton Kazík, Janka Mitterková, Eva Okrucká, Helena Ondrašiková, Edita Potúčková, Eva Procházková, Janka Rojíková, Marta Sedmáková, Pavlína Smatanová, Eva Sokolová, Alexandra Thomová, Ľubica Užíková, Milada Vallová, Mária Veselá a Anna Zielová.

Všetkým oceneným srdečne zablahoželali spolu s primátorom Petrom Jančovičom aj viceprimátor Michal Bezák a prednostka mestského úradu Denisa Bartošová.

ts MsÚ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav